avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 546 soluții astăzi
Forum AvocatNet Italia Carti de identitate, acte de stare ... Certificat nastere si pasaport pentru copil nascut in ...
Discuție deschisă în Carti de identitate, acte de stare civila, pasapoarte, vize

Certificat nastere si pasaport pentru copil nascut in Italia

Buna, sant Corina si am un nepotel nascut in Italia parinti sant cetateni romani si casatoriti in romania

copilul are certificat de nastere in italia si foaie de calatorie de la consulatul roman,parinti vor sa vina in tara sa-i faca copilului certificat romanesc si pasaport, va rog sa imi spuneti ce acte le trebuie si daca se poate sa ne spuneti cat timp dureaza pana la eliberarea lor(certificat nastere si pasaport) . Va multumesc anticipat !

Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 08:32, 24 Noiembrie 2015
Poate dura pana la o luna si jumatate: transcrierea certificatului pana in 30 de zile iar eliberarea pasaportului 2 saptamani.
Era mai bine sa inscrie certificatul la consulat, era gratuit daca se duceau in primele 6 luni de la nastere. Cand veneau in tara mai avea de facut doar pasaportul.

Actele pentru certificat le aveti aici (aceleasi va trebuie si in tara):
[ link extern ]

La depunerea actelor pentru pasaport vor merge amandoi parintii; e nevoie de certificatul de nastere romanesc, actele lor de identitate + taxele (270 lei + 22 lei, se platesc la CEC)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plecarea din romania inapoi in italia cu un copil in varsta de 1 an si 10 luni:proceduri...detalii ??? mihaela0620 mihaela0620 Buna ziua si felicitari pt.acest site.Sa trec la subiect.Acum sunt in Italia cu viitorul sot si cu fetita in varsta de 1 an si 10 luni si trebuie sa venim in ... (vezi toată discuția)
Inregistrarea copilului roman nascut in strainatate mada05 mada05 Buna ziua am o fetita de 10 luni nascuta in italia nu sunt casatorita legal dar si eu si tatal fetitei suntem romani in august vrem sa ii facem actele ... (vezi toată discuția)
Buna seara - calatorie cu minor nascut in italia oanasimon45 oanasimon45 am si eu o intrebare,am o fetitza de 7 luni are certificat de nastere italian fiind nascuta in italia,de ce documente trebuie sa dispun pentru a pleca in ... (vezi toată discuția)