avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 403 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Avansare pe pozitie,contracte de munca neprimite nici ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Avansare pe pozitie,contracte de munca neprimite nici dupa doua luni.

Buna tuturor,

Lucrez pentru o multinationala si am o problema legata de contractul de munca.
Dupa organizarea unui concurs in aceasta firma,la sfarsitul lunii Septembrie,am avansat pe o pozitie de conducere .De atunci pana acum inca nu am primit noul contract individual de munca,cu toate ca mi s-a promis,aproape in fiecare saptamana ca acesta va veni.De asemenea,luna aceasta am primit salariul pentru vechea pozitie si mi s-a promis ca luna viitoare o sa primesc salariul aferent noii pozitii plus diferenta pentru luna trecuta.In vederea solutionarii acestei situatii,am urmatoarele intrebari cu care sper ca ma puteti ajuta :

- Cu ce argumente pot sa vin impotriva celor care se ocupa de contractele de munca,daca totusi se intarzie/refuza semnarea noului contract?

- Daca contractul vine dupa 2-3 luni de la avansarea pe pozitie,perioada de proba incepe doar de la semnarea contractului sau aceasta este discutabila intre cele doua parti ?

- In cazul in care aceasta problema nu se rezolva,se poate face o sesizare la ITM ?

- Pentru suma de bani pe care nu am primit-o luna aceasta,se poate ataca din punct de vedere legal ?

Daca ma puteti ajuta cu cateva sfaturi v-as fi foarte recunoscator.

Multumesc frumos
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:36, 24 Noiembrie 2015
1. Aveti vreun document scris ca ati reusit la acel concurs?

2. Perioada de proba este mentionata in c.i.m. , insa data inceperii acesteia depinde de data inceperii activitatii in noua functie.

Potrivit art.32 alin.2 C.mun., prin exceptie, salariatul poate fi supus la o noua perioada de proba in situatia in care acesta debuteaza la acelasi angajator intr-o noua functie sau profesie.

3. Nerespectarea legilor si a altor acte normative care reglementeaza domeniul muncii, relatiile de munca, securitatea si sanatatea in munca poate fi sesizata Inspectoratului Teritorial de Munca si/sau Inspectiei Muncii.

Sesizarile pot fi transmise catre ITM (Inspectoratul Teritorial de Munca) prin:
- posta;
- e-mail;
- fax;
- inregistrate chiar la sediul institutiei.

Art.16 (3) C.mun. : Angajatorul este obligat ca, anterior inceperii activitatii, sa inmaneze salariatului un exemplar din contractul individual de munca.

Art. 260 C.mun.
(1) Constituie contraventie si se sanctioneaza astfel urmatoarele fapte:
.........
p) incalcarea prevederilor art. 16 alin. (3), cu amenda de la 1.500 lei la 2.000 lei.

(2) Constatarea contraventiilor si aplicarea sanctiunilor se fac de catre inspectorii de munca.
.........

Prin urmare, daca angajatorul a incalcat dispozitiile art.16 alin.3 C.mun. , puteti sesiza ITM-ul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua! luna trecuta pe 19 am inceput serviciul dar contractul ... Myaa Myaa Bună ziua! Luna trecuta pe 19 am inceput serviciul dar contractul de munca nici până azi nu l-am primit. Am întrebat de contract săptămâna trecută dar ... (vezi toată discuția)
contractul pe perioada lucrata simion daniel ion simion daniel ion daca nu am primit contractul de la Acterim pentru perioada lucrata cui ma adresez si ce e de facut ??? am trimis periodic mail dar nimic . mentionez ca am ... (vezi toată discuția)