avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 523 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Doua contracte de munca simultan
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Doua contracte de munca simultan

Buna ziua,
Studenta la zi si am un job principal de 8 h pe zi, de luni pana vineri iar ar trebui ca incepand de saptamana viitoare sa mai am un job cu norma part time de 20 de ore pe saptamna, respectiva lucru doar in weekend.
As dori sa stiu ce trebuie sa am in vedere pt a nu avea probleme de natura legislativa cu niciun angajator.
Ce declaratie trebuie sa dau, am inteles ca trebuie sa declar job-ul principal deoarece doar dintr-o parte pot primi tichete de masa.
Deasemenea am vazut un anunt ca, daca salariu depaseste peste 27 de mil de lei trebuie sa declari undeva la fisc. O sa va rog sa imi spuneti detaliile si bineinteles care sunt obligatiile angajatorilor dar si obligatiile mele ca angajat.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:40, 24 Noiembrie 2015
1. Orice salariat are dreptul de a cumula mai multe functii, la angajatori diferiti sau la acelasi angajator, in baza unor contracte individuale de munca, beneficiind de salariul corespunzator pentru fiecare dintre acestea (art. 35 alin. (1) din Codul muncii).

Codul muncii nu face distinctia intre diferitele tipuri de contracte de munca care pot fi incheiate de o singura persoana, astfel incat acestea pot fi, dupa caz, cu norma intreaga sau cu timp partial, pe perioada nedeterminata sau pe perioada determina, la angajatori diferiti sau la acelasi angajator.

Codul muncii nu impune regula ca totalul orelor prestate in temeiul mai multor contracte individuale de munca sa nu depaseasca durata maxima a timpului de munca.

Astfel, dispozitiile Codului muncii privind durata timpului de munca au in vedere timpul de lucru in temeiul unui singur contract individual de munca In cazul cumulului de functii, interdictia referitoare la cele 40 si, respectiv, 48 de ore, nu isi mai gaseste aplicabilitate.

in speta, o persoana fizica poate avea doua c.i.m. cu norma intreaga la angajatori diferiti.

2. Potrivit art. 56 alin. 1 C.fisc., dreptul la deducerea din venitul net lunar salarial a unei sume sub forma de „deducere personala”, acordata pentru fiecare luna a perioadei impozabile numai pentru veniturile din salarii la locul unde se afla functia de baza.

De asemenea, Codul fiscal dispune la art. 7 alin. 1 pct. 3, ca „in cazul in care activitatea se desfasoara pentru mai multi angajatori, angajatul este obligat sa declare fiecaruia locul unde exercita functia pe care o considera de baza.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, sunt angajat full time ca software tester si de curand ... Ionut Stamate Ionut Stamate Buna ziua, Sunt angajat full time ca software tester si de curand mi s-a ivit oportunitatea sa am al doilea job part time. Legat de acest subiect am mai ... (vezi toată discuția)
2 cim-uri pentru o saptamana (cel vechi pontat ca si concediu) fury09 fury09 Buna ziua, urmeaza sa imi schimb jobul si voi fi in situatia in care voi avea pentru o saptamana doua CIM-uri active (din pacate nu pot incepe cu o saptamana ... (vezi toată discuția)
C.i.m.- cumul functii Vilcu Gina Vilcu Gina Buna ziua.Este posibil ca sa ai doua contracte de munca cu norma intreaga,la angajatori diferiti? (vezi toată discuția)