avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 319 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Registru incasari si plati
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Registru incasari si plati

Buna ziua,
La o întreprindere individuala in anul urmator registrul jurnal de incasari si plati, fisa pentru operatiuni diverse si jurnalul pentru operatiuni diverse se va completa de la zero, sau va merge in continuare cu soldul din anul precedent(ex. 2014). Jurnalul pentru operatiuni diverse pentru determinarea venitului net se aplica si pentru intreprinderi individuale in sistem real?, a aparut modelul, de unde se poate achizitiona? contributiile cu asigurarile sociale la pensii si de sanatate sunt deductibile in 2015? in 2014 erau deductibile..
Multumesc si o seara frumoasa in continuare!

Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 18:28, 24 Noiembrie 2015
Incepeti de la zero pentru ca toate calculele si completarea d200 se face doar pe un an.
Acele cheltuieli deductibile printre care si cele cu asigurarile sociale care sunt detaliate in art. 48 cod fiscal sunt valabile si in 2015. Schimbari apar in 2016.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratii pfa taximetrie Ana-Maria-27 Ana-Maria-27 1. Va rog sa-mi spuneti ce declaratii trebuie sa depuna un PFA cu activitate de taximetrie, neplatitor de TVA si angajat cu norma intreaga la o societate? Si ... (vezi toată discuția)
Cateva intrebari contabilitate ll irina_iris_26 irina_iris_26 am ii neplatitor tva sistem real...intrebari: 1-completez registru incasari -plati si la final de an ce fac cu reportul?(il declar in declaratia 200?)si ... (vezi toată discuția)
Contabilitate intreprindere individuala Andrey23 Andrey23 Recent am deschis un II am de pus declaratia 220 norma de venit, am primit decizia de impunere, am facut deja achizitii pe II-ul deschis si as vrea sa stiu de ... (vezi toată discuția)