Am inteles dupa ce am intrebat pe aici ca ONG-ul poate organiza concursuri sportive si poate face un venit, aceasta insemnand venituri din activitati economice.
Nimeni insa nu mi-a raspuns cum te scazi de premiile in bani oferite la loc I, II, III. Noi am dori ca persoana fizica sa nu plateasca impozit pe aceasta forma de venit din premii. Inseamna ca ar trebui noi ca ONG sa platim impozit pe venit din premii de 16% ? Si daca DA, care este procedura ? Din informatiile culese am inteles ca se poate face un tabel, semnat de o comisie unde sa apara numele, prenumele, CNP-ul persoanei care primeste banii ca sa te poti scadea de acele sume in contabilitate. Ori trebuie vreo dispozitie de plata pe numele persoanei fizice si numai astfel te poti scadea in contabilitate ?
Nu exista legatura intre impozitul pe profit pe care ar trebui sa-l plateasca ong-ul cu impozitul pentru premiile acordate.
Va redau din codul fiscal ART. 77 Reţinerea impozitului aferent veniturilor din premii
(1) Veniturile sub formă de premii se impun, prin reţinerea la sursă, cu o cotă de 16% aplicată asupra venitului net realizat din fiecare premiu.
.....
(3) Obligaţia calculării, reţinerii şi virării impozitului revine plătitorilor de venituri.
(4) Nu sunt impozabile veniturile obţinute din premii, în bani şi/sau în natură, sub valoarea sumei neimpozabile stabilită în sumă de 600 lei, realizate de contribuabil pentru fiecare premiu;
.......
(5) Impozitul calculat şi reţinut în momentul plăţii este impozit final.
Cred ca m-am exprimat nitel gresit...era vorba ca dorim noi ca ONG sa platim acest impozit de 16% si de aceea pe baza unui tabel vrem sa notam datele din buletin si sa mergem noi la Finante sa platim pt. aceea pers.fizica. Se poate ?
Premii sportivi
ioanasaitis
Buna ziua
Tin contabilitatea unui club sportiv de ciclism si ma confrunt cu urmatoarea situatie: am organizat concursuri cu sumele primite din sponsorizari si ... (vezi toată discuția)