avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 272 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Ocuparea temporara a unei functii de conducere
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Ocuparea temporara a unei functii de conducere

Cum interpretati asta? Art. 25 din legea 284/2010
(1)Exercitarea cu caracter temporar a unei funcţii de conducere se realizează prin numirea temporară a unei persoane angajate care îndeplineşte condiţiile specifice pentru ocuparea funcţiei de conducere şi care nu a fost sancţionată disciplinar, pe o perioadă de maximum 6 luni într-un an calendaristic, dacă în statute sau în legi speciale nu se prevede altfel.
(2)În mod excepţional, perioada prevăzută la alin. (1) poate fi prelungită cu maximum 6 luni, dacă în statute sau în legi speciale nu se prevede altfel.
(3)În perioada prevăzută la alin. (1) şi (2), persoana beneficiază de drepturile salariale aferente funcţiei de conducere respective.
Calendaristic inseamna din 1 ianuarie pana in 31 decembrie, ori daca esti numit in octombrie, iti face aditional pentru 6 luni sau pana la 31 decembrie cand iti face alta numire pt 6 luni si apoi prelungire pentru inca 6????????
De cate ori poti face numire si iar prelungire? exista vreo restrictie???
Am intalnit un ca mai special unde o persoana este numita temporar pe o functie de vreo 5 ani, este normal asa?????? avand in vedere prevederile legale!
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 16:12, 27 Noiembrie 2015
Perioada de 6 luni (și care poate fi prelungită doar în cazuri excepționale până la un an) se socotește de la data numirii pe funcția publică de conducere. Din păcate, însă, există numeroase exemple în țară unde se perpetuează starea de interimat (cunosc și eu destule...) Interesele politice și de cumetrenie primează, iar când cel numit interimar nu se simte în stare să câștige concursul pentru ocuparea definitivă a postului, se procedează la interimate neterminabile.
ok, nu imi este clar, mai ales cat de legal este sa numesti o persoana pe o functie de condurere si sa spui in decizie ca este numita temporar si atat, fara a preciza de cand pana cand este numita si fara a reveni cu decizii din 6 in 6 luni. Practic se incalca art 25.
Eu cred ca o astfel de numire trebuie sa fie clara, pentru 6 luni cu posibilitate de prelungire inca 6, iar dupa aceasta perioada se emite o noua decizie de numire 6 luni cu posibilitatea de prelungire.
Este adevarat ca in felul asta se evita scoaterea la concurs....... insa documentele trebuie sa aiba o succesiune legala, numire temporara + prelungire, apoi iar numire+prelungire si tot asa. Nu il numesti temporar si uiti de el vreo 5-10 ani.
Zic eu! Va rog sa ma contraziceti!
Din moment ce se emite o simpla decizie prin care se spune ca esti numit temporar conform art 25, si nu se revine cu o decizie de prelungire la 6 luni, eu interpretez ca dupa expirarea primelor 6 luni prevazute de lege, omul a fost platit fara o acoperire legala, prelungirea asta tacita, la infinit, nu este legala.
Ultima modificare: Joi, 26 Noiembrie 2015
Victor82, utilizator
Aveti dreptate! Din moment ce respectiva persoana a fost numita conform art.25, dupa 1 an de zile postul ar trebui obligatoriu scos la concurs. Parerea mea! Asteptam parerea specialistilor in domeniul resurse umane.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Exercitarea cu caracter temporar a unei funcþii publice de conducere vacante viorina67 viorina67 Din ce am inteles ,o persoana din cadrul serviciului (functionar public) a fost numita ca sef de serv. intrerimar ,pe o perioada de 6 luni. Acest interimat a ... (vezi toată discuția)
Durata interimat ContSters229751 ContSters229751 Care este durata legala a unui interimat, este vreo lege care il reglementeaza? (vezi toată discuția)
Sef birou cu delegatie oanacarmenn28 oanacarmenn28 Buna ziua, managerul unitatii sanitare unde lucrez a numit prin decizie sef birou runos cu delegatie, in speranta ca se vor debloca curand ... (vezi toată discuția)