avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 670 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Accident cu vatamare corporala, plata spitalizare ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Accident cu vatamare corporala, plata spitalizare victima neasigurata

Doresc un sfat specializat. Un tinar a trecut pe culoarea rosie a semaforului si a intrat in plin intr-un taxi ranind grav pasagerul din fata. Este internat la terapie intensiva cu 7 coaste fisurata, fractura bilaterala bazin, perforare plamin, hemoragie interna. Acest pasager care este in stare critica nu are asigurare medicala pentru ca momentan nu are servici. Care este calea legala de al obliga pe cel resposabil de accident sa suporte costurile spitalicesti, interventii chirurgicale si apoi recuperarea pentru ca stim ca un proces poate sa dureze si 2 ani si banuiesc ca nici asigurarea obligatorie a soferului vinovat nu poate acoperi aceste costuri decit dupa terminarea procesului.
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 22:59, 29 Noiembrie 2015
Oriunde, la politie, parchet, ei sunt obligati sa o indrepte spre solutionare organului competent, insa pentru mai multa siguranta mergeti la parchet.
Politia s-a sesizat din oficiu, persoana vatamata o sa fie chemata la politie sa fie intrebata daca intelege sa depuna plangere, daca pentru infractiunea retinuta este necesara plangerea prealabila. Plangerea o depuneti direct la organul de cercetare penala care instrumenteaza dosarul sau la parchet.
Cum sa fie chemata persoana vatamata sa faca plingere daca este la terapie intensiva cu bazinul fracturat, 8 coaste fisurate, ficatul si plaminul perforat, hemoragie interna? Il poate reprezenta fiul sau trebuie un avocat?
Plângerea prealabilă trebuie să fie introdusă în termen de 3 luni din ziua în care persoana vătămată a aflat despre săvârşirea faptei,
Persoana vatamata speram ca o sa isi revina si cei de la politie se pot deplasa la spital unde sa consemneze faptul ca doreste sa depuna plangere.
Plangerea se poate face si prin mandatar, puteti angaja si un avocat in acest sens.
Cf art.289 cpp, alin.(7) Plângerea se poate face şi de către unul dintre soţi pentru celălalt soţ sau de către copilul major pentru părinţi.

Din ce ati spus anterior, persoana vatamata are un baiat. Sa depuna el plangerea.

Alte discuții în legătură

Daune accident rutier marius tu marius tu Bunica mea a fost pasagera intr-un autoturism implicat intr-un accident rutier,iar in urma acestui accident a fost grav ranita, printre care si o fractura de ... (vezi toată discuția)
Procedura despagubire victima accident rutier croivali croivali pe data de 08 08 2014 ora 16.10 ma intorceam de la serviciu impreuna cu 3 colegi unul sofer ..pe drum a avut loc un accident foarte grav soferul a pierdut ... (vezi toată discuția)
Despagubiri pentru vatamare corporala intr-un accident de circulatie! aurelvultur aurelvultur In data de 22-06-2013 am avut un accident rutier grav cu distrugerea masinii de serviciu, fiind in timpul serviciului si vatamarea corporala(fractura ... (vezi toată discuția)