avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 889 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Schimbare domiciliu minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Schimbare domiciliu minor

Buna ziua!sunt o mama disperata care ieri a primit un raspuns devastator la ultima infatisare a procesului.anul trecut am divortat de sotul meu la notar,acolo domiciliul copilului nostru de 4 ani stabilindu-se la el,deoarece la momentul respectiv eu nu aveam un domiciliu stabil...in primavara acestui an am inceput un proces de dare in judecata pt ca domiciliul copilului nostru sa fie la mine.dupa cele trei infatisari in care si eu s partea adversa am adus la dosar tot ce era necesar,s-a decis ca cererea sa imi fie respinsa.Specific ca am hotarat de comun acord sa nu ii platesc pensie alimentara si de aceasta suma sa iau ce este necesar copilului.specific ca luna de luna am luat pt copil chiar mai mult decat mi s-a decis la notar ai plati ca si pensie alimentara,acest lucru fiind recunoscut de partea adversa in pagina de intampinare.alocatia copilului imi intra luna de luna pe cardul meu dar de acesti bani platesc o asigurare pe care i.am facut-o copilului in timpul casatoriei si pe care numai eu am platit-o de la momentul in care am facut-o.specific de asemenea ca am acces la copil nelimitat,in orice zi.au mai fost situatii in care am fost refuzata de tata cand am vrut sa iau copilul dar nu am facut scandal.in luna august a acestui an m.am recasatorit si ca martor la proces am avut-o pe soacra mea,mama mea nebagandu-se in asta...mi-ar fi fost mai de ajutor ca mama sa vina ca martor dar.....de cand s-a nascut copilul atat mama cat si soacra mea(fosta) m-au ajutat in cresterea copilului...cand sunt libera stau cu copilul,merg la gradinita fiind foarte activa la necesitatile lui,cumpar haine,jucarii,mancare tot ce are nev atat la bunica paterna cat si la gradinita.aaa...nu am spus ca copilul este crescut de bunica paterna in nici un caz de tata care de vreo 2 luni s-a mutat cu o femeie in casa noastra,proprietatea noastra facuta in timpul casatoriei...acum vreau sa fac apel...credeti ca as avea vreo sansa???????
Sincer? Nu cred că aveţi nici o şansă, pentru că:
1.copilul trebuie să aibă stabilitate, continuitate în îngrijire şi mediu, toate acestea se regăsesc la domiciliul tatălui sau a bunicii paterne
2.familia tatălui, care se ocupă de copil, nu v-a îngrădit accesul la copil
3.faptul că tatăl s-a mutat cu actuala parteneră în casa comună nu este un element care să afecteze interesul minorului, fiindcă nu puteţi dovedi că tatăl se ocupă mai puţin de copil decât Dumneavoastră
Din pacate, trebuia sa contactati un avocat INAINTE de a divorta la notar.
Copilul a fost mutat de la tata la bunici sau mereu a fost crescut acolo? E foarte dificil, nu stiu ce sanse aveti ca nu stiu ce probe aveti, cat se ocupa tatal si, mai ales, de ce nu ati luat copilul la divort... locuinta stabila aveati cat avea si sotul, adica acea locuinta comuna, asadar...
Trebuia...acum faptul este consumat...copilul a fost crescut numai la bunici fiind luat de tata cand putea...specific ca majoritatea iesirilor tatalui nu includeau si minorul...pai domiciliul nostru comun si din momentul de fata nu avea cum sa ramana stabil la momentul divortului deoarece am plecat din casa aceea...ca probe am....o adeverinta de la gradinita cum ca ma ocup de minor in egala masura ca si tatal lui,un raport al unui psiholog prin care se specifica ca puiului ii este greu fara mine,o ancheta sociala la adresa de pe buletin si inca una la o alta adresa deoarece m-am mutat in chirie intre timp,poze cu noi doi si noi trei(intre timp m-am recasatorit),un raport de la nn asigurari cum ca platesc lunar o asigurare pt el(deoarece alocatia minorului imi intra mie pe card),o scrisoare medicala cum k am fost cu el la un control la ochi deoarece am obs k cv este in neregula...si acum cat credeti ca se poate ocupa tatal?cine il spala,hraneste,spala,calca?
Trebuie sa admiteti ca si dvs. v-ati complacut. Faptul ca tatal copilului dvs. s-a mutat cu actuala partenera in fostul domiciliu comun, este de la sine inteles ca doar si dvs. v-ati maritat. Bunurile daca nu le-ati impartit la notar aveti posibilitatea de a le recupera printr-un proces de partaj. Incercati o reincredintare a copilului la dvs. Mergeti la judecatorie. Daca aveti senzatia ca nu va descurcati singura luati un avocat. Nu este nimic pierdut, copilul inca este mic, nu va ramane decat sa va luptati pentru el, iar si iar, mai ales daca aveti si sustinerea sotului. Sa nu uitam ca de la varsta de 10 ani copii sunt ascultati in instanta, deci nu disperati, ati pierdut acum dar pe viitor nu se stie, important este sa nu va dati batuta. Succes!
Ultima modificare: Luni, 30 Noiembrie 2015
Justitiarul711, utilizator
Ar trebui sa faceti un dosar de returnare minor, sa notificati tatal, sa incercati sa negociati. Depinde de foarte multe aspecte, probele pe care le-ati enumerat nu ajuta prea mult...
Nu va putem ajuta mai mult decat avocatul din dosar, el cunoaste mai bine situatia. Nu ca nu vrem, insa cunopastem foarte putine aspecte, nu stim ce a spus si cerut partea adversa etc. Nu avem cum.

Alte discuții în legătură

Sanatatea minorului si programul de vizita ContSters407458 ContSters407458 Parintii divortati - minorul este luat bolnav de la mama in zilele de vizita (domiciliul la mama). ... (vezi toată discuția)
Viza de flotant e sinonoma cu domiciliul? magdutza2010 magdutza2010 Sunt o mama divortata,careia i-a fost incredintat copilul prin sentinta,iar tatal are dreptul sa il ia in vacante. Tatal copilului are un apartament ... (vezi toată discuția)
Modificare program de vizita minor petyyyy petyyyy Am divortat si copilul de 5 ani si jumatate este dat spre crestere si educare catre mine. Tatal a obtinut program de vizita de 2 ori pe luna sa il i-a de ... (vezi toată discuția)