avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1110 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Schimbare domiciliu minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Schimbare domiciliu minor

Buna ziua!sunt o mama disperata care ieri a primit un raspuns devastator la ultima infatisare a procesului.anul trecut am divortat de sotul meu la notar,acolo domiciliul copilului nostru de 4 ani stabilindu-se la el,deoarece la momentul respectiv eu nu aveam un domiciliu stabil...in primavara acestui an am inceput un proces de dare in judecata pt ca domiciliul copilului nostru sa fie la mine.dupa cele trei infatisari in care si eu s partea adversa am adus la dosar tot ce era necesar,s-a decis ca cererea sa imi fie respinsa.Specific ca am hotarat de comun acord sa nu ii platesc pensie alimentara si de aceasta suma sa iau ce este necesar copilului.specific ca luna de luna am luat pt copil chiar mai mult decat mi s-a decis la notar ai plati ca si pensie alimentara,acest lucru fiind recunoscut de partea adversa in pagina de intampinare.alocatia copilului imi intra luna de luna pe cardul meu dar de acesti bani platesc o asigurare pe care i.am facut-o copilului in timpul casatoriei si pe care numai eu am platit-o de la momentul in care am facut-o.specific de asemenea ca am acces la copil nelimitat,in orice zi.au mai fost situatii in care am fost refuzata de tata cand am vrut sa iau copilul dar nu am facut scandal.in luna august a acestui an m.am recasatorit si ca martor la proces am avut-o pe soacra mea,mama mea nebagandu-se in asta...mi-ar fi fost mai de ajutor ca mama sa vina ca martor dar.....de cand s-a nascut copilul atat mama cat si soacra mea(fosta) m-au ajutat in cresterea copilului...cand sunt libera stau cu copilul,merg la gradinita fiind foarte activa la necesitatile lui,cumpar haine,jucarii,mancare tot ce are nev atat la bunica paterna cat si la gradinita.aaa...nu am spus ca copilul este crescut de bunica paterna in nici un caz de tata care de vreo 2 luni s-a mutat cu o femeie in casa noastra,proprietatea noastra facuta in timpul casatoriei...acum vreau sa fac apel...credeti ca as avea vreo sansa???????
Mesajul meu, scris ca pe un forum si nu ca note scrise juridice (adica fara trimiteri concrete la texte de lege si recomandari psihosociale), avea la baza strict considerente legale.
Exista norme care stabilesc bolile si simptomele cu care copiii nu sunt admisi in colectivitate si nu orice boala contagioasa ori raceala duce la stat acasa. Nu are legatura cu imunitatea mea, are legatura cu imunitatea copiilor si cu interesele lor, cu faptul ca un copil racit nu e obligatoriu consemnat la domiciliu, ca e vazut prost de instante aceasta grija considerata deseori ca fiind excesiva.
Sunt chestiuni de fapt, insa reglementate de norme, prin ordine de ministri si altele similare. A declara un copil apt sau nu de colectivitate nu este un act strict subiectiv care tine doar de parerea medicului sau a asistentului medical, ci este reglementat de lege.
Cat despre curenti de aer si altele, acestia nu sunt factori declansatori de boala si va spun asta nu ca sa bat campii offtopic, ci pentru ca acest tip de argumente sunt foarte des intalnite in domeniul dreptului familiei si sunt folosite de parinti.
Poate dv. nu stiti ce inseamna o raceala medical vorbind, insa eu stiu, ca lucrez cu asta, efectele unei raceli asupra unui copil. Si am avut cazuri in acre parintii exagerau importanta racelii si nu le-a fost de ajutor.

Din experienta argumentelor referitoare la interesul copilului va spun ca niciun judecator nu va schimba locuinta minorului pentru ca nu avea caciula in martie. De asemenea, racelile sunt comune in perioada prescolara si sunt o parte importanta a stabilirii imunitatii viitorului adult, ele sunt bune, lucruri normale in dezvoltarea copilului.
Nu orice boala contagioasa impune izolarea copilului in afara comunitatii, vezi mononucleoza care e o boala contagioasa, determinata de un virus. Totusi, copilul suferind de aceasta boala nu este inapt pentru colectivitate.

Cat despre otite si alte inflamatii, ma abtin ca sunt chiar offtopic.
Daca doriti, va fac teoria otitelor la copii, mai ales sub 6-7 ani ele fiind dese si datorate de blocarea trompei lui E... cum ii zice cu... mucozitati. Inflamatii, alergii si mucozitati determina, la copii, otitele. Nu curentul.
Medicii vorbesc despre factori favorizanti si declansatori ai unei boli, discutii care se intalnesc adesea in dosarele cu minori.
Am vorbit aceste aspecte ca fiind aspecte importante de care instantele de minori tin seama si nu ca sa fac teoria vantului, a inghetatei si curentului.

Va rog ca, atunci cand criticati, sa fiti constructiv, ca daca mesajul meu anterior a vrut sa fie un punct de vedere desprins din experienta de instanta, nu stiu care a fost scopul mesajului dv. daca doriti sa dojeniti, fiti liber sa imi scrieti in privat orice offtopic doriti. Nu stiu daca sa va lamuresc pe dv. am facut un bine doamnei care ni s-a adresat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sanatatea minorului si programul de vizita ContSters407458 ContSters407458 Parintii divortati - minorul este luat bolnav de la mama in zilele de vizita (domiciliul la mama). ... (vezi toată discuția)
Viza de flotant e sinonoma cu domiciliul? magdutza2010 magdutza2010 Sunt o mama divortata,careia i-a fost incredintat copilul prin sentinta,iar tatal are dreptul sa il ia in vacante. Tatal copilului are un apartament ... (vezi toată discuția)
Modificare program de vizita minor petyyyy petyyyy Am divortat si copilul de 5 ani si jumatate este dat spre crestere si educare catre mine. Tatal a obtinut program de vizita de 2 ori pe luna sa il i-a de ... (vezi toată discuția)