Mesajul meu, scris ca pe un forum si nu ca note scrise juridice (adica fara trimiteri concrete la texte de lege si recomandari psihosociale), avea la baza strict considerente legale.
Exista norme care stabilesc bolile si simptomele cu care copiii nu sunt admisi in colectivitate si nu orice boala contagioasa ori raceala duce la stat acasa. Nu are legatura cu imunitatea mea, are legatura cu imunitatea copiilor si cu interesele lor, cu faptul ca un copil racit nu e obligatoriu consemnat la domiciliu, ca e vazut prost de instante aceasta grija considerata deseori ca fiind excesiva.
Sunt chestiuni de fapt, insa reglementate de norme, prin ordine de ministri si altele similare. A declara un copil apt sau nu de colectivitate nu este un act strict subiectiv care tine doar de parerea medicului sau a asistentului medical, ci este reglementat de lege.
Cat despre curenti de aer si altele, acestia nu sunt factori declansatori de boala si va spun asta nu ca sa bat campii offtopic, ci pentru ca acest tip de argumente sunt foarte des intalnite in domeniul dreptului familiei si sunt folosite de parinti.
Poate dv. nu stiti ce inseamna o raceala medical vorbind, insa eu stiu, ca lucrez cu asta, efectele unei raceli asupra unui copil. Si am avut cazuri in acre parintii exagerau importanta racelii si nu le-a fost de ajutor.
Din experienta argumentelor referitoare la interesul copilului va spun ca niciun judecator nu va schimba locuinta minorului pentru ca nu avea caciula in martie. De asemenea, racelile sunt comune in perioada prescolara si sunt o parte importanta a stabilirii imunitatii viitorului adult, ele sunt bune, lucruri normale in dezvoltarea copilului.
Nu orice boala contagioasa impune izolarea copilului in afara comunitatii, vezi mononucleoza care e o boala contagioasa, determinata de un virus. Totusi, copilul suferind de aceasta boala nu este inapt pentru colectivitate.
Cat despre otite si alte inflamatii, ma abtin ca sunt chiar offtopic.
Daca doriti, va fac teoria otitelor la copii, mai ales sub 6-7 ani ele fiind dese si datorate de blocarea trompei lui E... cum ii zice cu... mucozitati. Inflamatii, alergii si mucozitati determina, la copii, otitele. Nu curentul.
Medicii vorbesc despre factori favorizanti si declansatori ai unei boli, discutii care se intalnesc adesea in dosarele cu minori.
Am vorbit aceste aspecte ca fiind aspecte importante de care instantele de minori tin seama si nu ca sa fac teoria vantului, a inghetatei si curentului.
Va rog ca, atunci cand criticati, sa fiti constructiv, ca daca mesajul meu anterior a vrut sa fie un punct de vedere desprins din experienta de instanta, nu stiu care a fost scopul mesajului dv. daca doriti sa dojeniti, fiti liber sa imi scrieti in privat orice offtopic doriti. Nu stiu daca sa va lamuresc pe dv. am facut un bine doamnei care ni s-a adresat.