avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1228 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Schimbare domiciliu minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Schimbare domiciliu minor

Buna ziua!sunt o mama disperata care ieri a primit un raspuns devastator la ultima infatisare a procesului.anul trecut am divortat de sotul meu la notar,acolo domiciliul copilului nostru de 4 ani stabilindu-se la el,deoarece la momentul respectiv eu nu aveam un domiciliu stabil...in primavara acestui an am inceput un proces de dare in judecata pt ca domiciliul copilului nostru sa fie la mine.dupa cele trei infatisari in care si eu s partea adversa am adus la dosar tot ce era necesar,s-a decis ca cererea sa imi fie respinsa.Specific ca am hotarat de comun acord sa nu ii platesc pensie alimentara si de aceasta suma sa iau ce este necesar copilului.specific ca luna de luna am luat pt copil chiar mai mult decat mi s-a decis la notar ai plati ca si pensie alimentara,acest lucru fiind recunoscut de partea adversa in pagina de intampinare.alocatia copilului imi intra luna de luna pe cardul meu dar de acesti bani platesc o asigurare pe care i.am facut-o copilului in timpul casatoriei si pe care numai eu am platit-o de la momentul in care am facut-o.specific de asemenea ca am acces la copil nelimitat,in orice zi.au mai fost situatii in care am fost refuzata de tata cand am vrut sa iau copilul dar nu am facut scandal.in luna august a acestui an m.am recasatorit si ca martor la proces am avut-o pe soacra mea,mama mea nebagandu-se in asta...mi-ar fi fost mai de ajutor ca mama sa vina ca martor dar.....de cand s-a nascut copilul atat mama cat si soacra mea(fosta) m-au ajutat in cresterea copilului...cand sunt libera stau cu copilul,merg la gradinita fiind foarte activa la necesitatile lui,cumpar haine,jucarii,mancare tot ce are nev atat la bunica paterna cat si la gradinita.aaa...nu am spus ca copilul este crescut de bunica paterna in nici un caz de tata care de vreo 2 luni s-a mutat cu o femeie in casa noastra,proprietatea noastra facuta in timpul casatoriei...acum vreau sa fac apel...credeti ca as avea vreo sansa???????
Doamna, care este logica pentru care copilul ar trebui mutat, din nou? Lipsa unei caciuli la 3 grade Celsius? Eu, sincer, nu am purtat caciula tot martie si nici prea multi oameni n-am vazut cu caciuli... Copiii nu se imbolnavesc de la curent, vant, inghetata sau frig, ci de la virusi si bacterii. Asta si psihosomatic.
Un copil racit nu se ia din comunitate, e o raceala, si eu merg la munca racita. Ba mai mult, daca mie ca adult imi e dificil racita la munca, copilului ii e mai bine in comunitate, unde uita de starea de rau, de nas infundat etc. Joaca ii face sa uite.

In plus, intre 2 si 5 ani copiii invata sa managerieze situatii tot mai complexe si stresante, are nevoie sa fie departe de persoane care sa le managerieze in locul lor.
Tinerea copilului intr-o zona de confort continuu nu il ajuta sa isi dezvolte mecanisme elementare de aparare, de adaptare, or el are nevoie de asta.

Totusi, nu inteleg ce inseamn aca se poarta urat, poate ar trebui detaliat si insistat aici. Din modul in care ati descris, nu reiese ca ar fi ceva deosebit.
Referitor la trasul de urechi, acum sunt aproape doi frati, pana acum fiecare copil era singur la parinti, e nevoie de perioade de adaptare. Incercati sa cereti la gradinita asistenta psihologica pentru copil ca acesta sa faca fata noii situatii, caci aceasta se coroboreaza bine cu faptul ca micutul e racit.
Cum va sfatuiau cei de mai sus, incercati sa ajutati copilul sa se adapteze, nu il impovarati cu frustrarea dv. de a nu fi cu el. Mia bine imbogatiti relatia cu el, cu familia lui, tineti legatura cu ei.
@ AVLIL
Ultimul comentariu al dvs. nu a adus nimic nou pentru autoarea topicului.A fost offtopic.
Speram ca specialist sa dati o mana de ajutor doamnei, nu sa vorbiti de imunitatea
dvs. ,incomparabila cu a unui copil.
" Eu, sincer, nu am purtat caciula tot martie si nici prea multi oameni n-am vazut cu caciuli...Copiii nu se imbolnavesc de la curent, vant, inghetata sau frig"
Total eronat. Chiar asa? Conform carei logici ? Ei uite, eu de la curent am facut otita si o usoara sinuzita pe care am fost nevoit sa le tratez. Si de la o bere rece mi s-au inflamat amigdalitele. Nu toti avem imunitatea dvs.
"Un copil racit nu se ia din comunitate, e o raceala, si eu merg la munca racita. Ba mai mult, daca mie ca adult imi e dificil racita la munca, copilului ii e mai bine in comunitate, unde uita de starea de rau, de nas infundat etc. "
Parca spuneati ceva de niste virusi, bacterii care provoaca raceala...Nu va fi un focar de infectie in colectivitate ?Sau poate nu stiti ca racit fiind si sub tratament, necesita un anumit mediu. Si-i mai trebuie si o adeverinta de la medicul de familie, adeverinta pentru acces in colectivitate. Credeti ca mama copilului nu stie ce este o raceala si cine o provoaca ?
Respectuos va rog sa va referiti numai la situatia juridica, ajutati-o ca avocat.
petricadracea a scris:

Ei uite, eu de la curent am facut otita si o usoara sinuzita pe care am fost nevoit sa le tratez. Si de la o bere rece mi s-au inflamat amigdalitele.

daca tot e sa fim off-topic: n-ati facut otita de la curent. Ati facut otita din cauza unui virus sau a unei bacterii. Pe fondul acelei infectii ati avut o reactie inflamatorie, agravata de curent.
Si ati fost nevoit sa le tratati. N-ati omorat curentul care v-a atacat organismul, ci agentii patogeni.
La fel si in cazul amigdalelor (amigdalita fiind o boala, nu un organ). S-au inflamat ca reactie de aparare sistemului dvs imunitar impotriva unei infectii. E un lucru bun ca s-au inflamat - au impiedicat infectia sa avanseze catre organe vitale. Berea rece a fost doar o coincidenta (mie imi trec astfel de inflamatii mancand inghetata - e un soc pe care agentii patogeni care ma frecventeaza pe mine de obicei nu-l suporta).

Ca sa revenim on-topic: V-ati schimbat si domiciliul in cadrul tratamentului? caci despre asta era vorba: schimbarea domiciliului copilului pentru ca e racit.
Altfel, v-as ruga sa nu dezinformati.
Ultima modificare: Miercuri, 6 Aprilie 2016
mirebire, utilizator
@ mirebire
Cred ca nu ati fost atenta la esenta comentariului meu care nu dadea definitia medicala a unei raceli ( nu a fost domeniul meu de activitate) si nici nu se referea la domiciliul minorului. Dar, am punctat influenta virusilor si a bacteriilor intr-un circuit al aerului, stimulata de conditii meteo, cat si de prezenta in colectivitate a unui copil sub tratament medical. ” Parca spuneati ceva de niste virusi, bacterii care provoaca raceala...Nu va fi un focar de infectie in colectivitate ? “Speram ca specialist sa dati o mana de ajutor doamnei, nu sa vorbiti de imunitatea dvs. ,incomparabila cu a unui copil…Respectuos va rog sa va referiti numai la situatia juridica, ajutati-o ca avocat”. Unde este acea dezimformare, in ce text al comentariului meu ?
@petricadracea: dezinformarea este in textul pe care l-am citat din mesajul dvs

Alte discuții în legătură

Sanatatea minorului si programul de vizita ContSters407458 ContSters407458 Parintii divortati - minorul este luat bolnav de la mama in zilele de vizita (domiciliul la mama). ... (vezi toată discuția)
Viza de flotant e sinonoma cu domiciliul? magdutza2010 magdutza2010 Sunt o mama divortata,careia i-a fost incredintat copilul prin sentinta,iar tatal are dreptul sa il ia in vacante. Tatal copilului are un apartament ... (vezi toată discuția)
Modificare program de vizita minor petyyyy petyyyy Am divortat si copilul de 5 ani si jumatate este dat spre crestere si educare catre mine. Tatal a obtinut program de vizita de 2 ori pe luna sa il i-a de ... (vezi toată discuția)