Buna ziua.
As dori sa stiu cum se repartizeaza pierderile de apa rece intr-un bloc unde toti au contoare in apartament.
De exemplu noi consumam cam 7 mc apa si avem pierderi 5 mc.
Repartizarea "pierderilor" se face conform regulamentului de repartizare aprobat in AG. Se poate face pe nr de persoane, proportional cu consumul, pe cota indiviza (in cazul pierderilor cauzate de avarierea tevilor comune) si combinari.
Nu exista dispozitie in vigoare care sa prevada concret modalitatea de repartizare supliment consum utilitati
La nivelul asociatiilor de proprietari se practica mai multe variante,fiecare cu avantajele si dezavantajele lor
adica eu consum cel mai mult si tot eu trebuie sa suport cele mai multe pierderi? am intrebat si eu la Asociatie de ce am asa mari pierderi, iar raspunsul a fost ,,ce vreti sa va plateasca vecinii consumul?''.
Solicitati presedintelui AP sa va prezinte modalitatea aprobata in AG pentru repartizarea "pierderilor" de apa. Aceste diferente au cauze multiple, discutate si intoarse pe toate partile in multe alte topicuri, incepand cu diferenta dintre clasele de precizie ale apometrelor din apartamente si contorul general, declarari de consumuri eronate intentionate sau neintentionate si culminand cu pierderi reale cauzate de avarii. Daca nu aveti apa in subsol si nici tevi sparte atunci cauzele trebuie cautate in alta parte.