In conditiile in care am cotizat neintrerupt timp de 17 ani la fondul de somaj iar din noiembrie 2014 ( mai exact 29 oct 2014 ) mi s-a desfacut CIM-ul pe motive imputabile mie as putea beneficia de indemnizatie de somaj daca m-as incadra doar pentru o luna ( exemplu luna ianuarie 2016 ) ? As avea stagiul necesar pentru obtinerea indemnizatie de somaj ( 12 luni din ultimele 24 luni ) si daca da , cum s-ar calcula cumantumul indemnizatiei ? Multumesc.
Am inteles, insa calculul indemnaizatiei de somaj este urmatorul :
- 75% din valoarea indicatorului social de referinţã în vigoare la data stabilirii acestuia (in prezent este de 500 lei ), pentru persoanele cu un stagiu de cotizare de cel puţin un an;
- suma prevãzutã mai sus la care se adaugã o sumã calculatã prin aplicarea asupra mediei salariului de bazã lunar brut pe ultimele 12 luni de stagiu de cotizare, a unei cote procentuale diferenţiate în funcţie de stagiul de cotizare.
Cotele procentuale diferenţiate în funcţie de stagiul de cotizare, menţionate mai sus, sunt:
a) 3% pentru persoanele cu un stagiu de cotizare de cel puţin 3 ani;
b) 5% pentru persoanele cu un stagiu de cotizare de cel puţin 5 ani;
c) 7% pentru persoanele cu un stagiu de cotizare de cel puţin 10 ani;
d) 10% pentru persoanele cu un stagiu de cotizare de cel puţin 20 de ani.
Altfel spus : 375 lei + media salariului de bazã lunar brut pe ultimele 12 luni de stagiu de cotizare x cota procentuala aferenta stagiului de cotizare.
Somaj
Daniel1900
Buna seara! In ultimile zile tot intampin fel si fel de ciudateni la care va rog daca se poate sa ma ajutati!
Am destul de multe cunostinte care traiesc in ... (vezi toată discuția)
Somaj
eu30
In cazul uni contract pe perioada determinata daca angajatorii decid incheierea contractului,se poate intra in somaj?Cat reprezinta somajul in acest caz? (vezi toată discuția)