avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 412 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Concediere
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Concediere

Buna seara
Ma aflu in urmatoarea situatie:
Am fost concediata si am dat firma in judecata
S-a judecat la fond
Tribunalul retine ca decizia de concediere este afectata de nelegalitate intrucat nu cuprinde motivele care au determinat concedierea.. In acest sens se observa ca sunt enumerate acte interne fara ca acestea pot fi asimilate unor motive care au determinat concedierea.
Simpla indicare in contnutul deciziei de concediere a textului de lege si a hotararilor AGA nu echivaleaza cu decizia de concediere.
S-a constatat ca decizia constatata nu cuprinde lista tuturor locurilor de munca disponibile in unitate
Fata de aceste aspecte instant nu va mai analiza celelalte motive de netemeinicitate a deciziei invocate.
Pentru aceste motive
• Anuleaza Decizia
• Dispune reintegrarea reclamantei in postul detinut anterior
• Obliga parata la despagubiri egale cu salariile indexate……
• Respinge acordarea de daune morale
• Oblige reclamanta la restituirea platilor compensatorii
• Oblige parata la cheltuieli de judecata
La aceasta hotarare societatea a facut apel cerand schimbati in parte hotararea apelata si p e fondul cauzei sarespingeti contestatia impotriva deciziei de concediere
S-a judecat apelul si s-a dat urmatorul verdict
Schimbă în parte sentinţa apelată., în sensul că Respinge acţiunea ca neîntemeiată. Menţine restul dispoziţiilor. Definitivă
In aceasta situatie ce pot face. Procese identice cu al meu au fost castigate inclusiv la Curtea de Apel Bucuresti. Unde ma pot adresa pentru ca evident este in neregula cu acest verdict. Ce cai pot urma. ?
Pot face o sesizare in acest sens la procurorul Romaniei ?
Cu stima
Eliza
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:20, 29 Noiembrie 2015
Puteti sesiza Inspectia Judiciara din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii.
[ link extern ]
Ai dreptul sa faci contestatie in anulare in 15 zile de la comunicarea sentintei ,conform art.506 din NCPC ,si conf.art.503 aln 3 si 4 tot din NCPC si conf. art.318 NCPC care spun care sint motivele de contestatie in anulare ,vezi daca te incadrezi succes
Buna Seara
Multumesc mult pentru raspuns. Deocamdata horararea este postata de site-ul curtii de apel.
Vreau sa va intreb daca se constata ca hotararea este viciata si inspectia judiciara hotareste acest lucru , in final pot obtine anularea ei.
Din pacate nu cred ca ma incadrez. Este clar ca hotararea este viciata. Am adaugat la dosar jurisprudenta, cazuri identice cu al meu au fost solutionate in mod favorabil de catre instanta (Curtea de Apel), Ce pot face in acest sens. Mentionez ca firma la care am lucrat este legata de celebrele cazuri cu "baietii destepti" din energie,
Vedeti daca va incadrati in motivele de revizuire.

Codul de procedura civila:
Articolul 509 Obiectul si motivele revizuirii
(1) Revizuirea unei hotarari pronuntate asupra fondului sau care evoca fondul poate fi ceruta daca:
1. s-a pronuntat asupra unor lucruri care nu s-au cerut sau nu s-a pronuntat asupra unui lucru cerut ori s-a dat mai mult decat s-a cerut;
2. obiectul pricinii nu se afla in fiinta;
3. un judecator, martor sau expert, care a luat parte la judecata, a fost condamnat definitiv pentru o infractiune privitoare la pricina sau daca hotararea s-a dat in temeiul unui inscris declarat fals in cursul ori in urma judecatii, cand aceste imprejurari au influentat solutia pronuntata in cauza. In cazul in care constatarea infractiunii nu se mai poate face printr-o hotarare penala, instanta de revizuire se va pronunta mai intai, pe cale incidentala, asupra existentei sau inexistentei infractiunii invocate. In acest ultim caz, la judecarea cererii va fi citat si cel invinuit de savarsirea infractiunii;
4. un judecator a fost sanctionat disciplinar definitiv pentru exercitarea functiei cu rea-credinta sau grava neglijenta, daca aceste imprejurari au influentat solutia pronuntata in cauza;
5. dupa darea hotararii, s-au descoperit inscrisuri doveditoare, retinute de partea potrivnica sau care nu au putut fi infatisate dintr-o imprejurare mai presus de vointa partilor;
6. s-a casat, s-a anulat ori s-a schimbat hotararea unei instante pe care s-a intemeiat hotararea a carei revizuire se cere;
7. statul ori alte persoane juridice de drept public, minorii si cei pusi sub interdictie judecatoreasca ori cei pusi sub curatela nu au fost aparati deloc sau au fost aparati cu viclenie de cei insarcinati sa ii apere;
8. exista hotarari definitive potrivnice, date de instante de acelasi grad sau de grade diferite, care incalca autoritatea de lucru judecat a primei hotarari;
9. partea a fost impiedicata sa se infatiseze la judecata si sa instiinteze instanta despre aceasta, dintr-o imprejurare mai presus de vointa sa;
10. Curtea Europeana a Drepturilor Omului a constatat o incalcare a drepturilor sau libertatilor fundamentale datorata unei hotarari judecatoresti, iar consecintele grave ale acestei incalcari continua sa se produca;
11. dupa ce hotararea a devenit definitiva, Curtea Constitutionala s-a pronuntat asupra exceptiei invocate in acea cauza, declarand neconstitutionala prevederea care a facut obiectul acelei exceptii.
(2) Pentru motivele de revizuire prevazute la alin. (1) pct. 3, dar numai in ipoteza judecatorului, pct. 4, pct. 7-10 sunt supuse revizuirii si hotararile care nu evoca fondul.

Alte discuții în legătură

Cai de atac dupa apel menoin menoin in cazul unei contestatii la decizia de concediere, care este calea de atac dupa judecarea apelului. se poate face recurs? (vezi toată discuția)
Hotarare courvoisier courvoisier Daca o instanta da o hotarare cu incalcarea unui articol din constitutie, si in apel se mentine hotararea, exista o cale de atac? (vezi toată discuția)
Căi de atac împotriva deciziei definitive. Latuta Latuta Bună ziua! Am pierdut un proces și nu sunt mulțumită de decizia finală irevocabilă. Cum pot cere și cum trebuie procedat pentru revizuirea ... (vezi toată discuția)