avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 838 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Achizitie intracomunitara de bunuri intre firme ...
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Achizitie intracomunitara de bunuri intre firme neplatitoare de TVA

Buna ziua,

Sunt inregistrat ca SRL neplatitor de TVA, cu achizitii mai mici de 10.000E (deci nu sunt inregistrat in Registrul Operatorilor Intracomunitari).

Pana acum am achizitonat marfa intracomunitar de la firme inregistrate in scopuri de TVA, deci am primit facturile cu TVA-ul tarii de unde am facut achizitia.

Acum am un nou furnizor, care nu este insa platitor de TVA, deci ma factureaza fara TVA. Eu trebuie sa achit TVA-ul 24% in Romania? Sau fiind tranzactie intre doi neplatitori de TVA, nu mai achit TVA in Romania?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Ioan Blaga , Contabil 12:33, 30 Noiembrie 2015
Nu trebuie să achitați TVA.

Art. 126 Cod fiscal ( Legea 571/2003)

(4) Prin derogare de la prevederile alin. (3) lit. a), nu sunt considerate operaţiuni impozabile în România achiziţiile intracomunitare de bunuri care îndeplinesc următoarele condiţii:
a) sunt efectuate de o persoană impozabilă care efectuează numai livrări de bunuri sau prestări de servicii pentru care taxa nu este deductibilă sau de o persoană juridică neimpozabilă;
b) valoarea totală a acestor achiziţii intracomunitare nu depăşeşte pe parcursul anului calendaristic curent sau nu a depăşit pe parcursul anului calendaristic anterior plafonul de 10.000 euro, al cărui echivalent în lei este stabilit prin norme.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

If neplatitor de tva inregistrat in roi biutza20 biutza20 Buna ziua.sunt o intreprindere familiala neplatitoare de tvasi doresc sa achizitonez marfa din spatiul intracomunitar.m-am inregistrat in ROI si am primit un ... (vezi toată discuția)
Activitati economice desfasurate pe teritoriul italiei. regimul tva paolo979 paolo979 S.C. ROM. (platitoare TVA 19%) achizitioneaza marfa de la Furnizor: S.C .ITALIA (platitor TVA 20%). Furnizorul (S.C. ITALIA) trimite factura catre S.C. ROM: ... (vezi toată discuția)
Ii neplatitor tva - deducere? just_me_12345 just_me_12345 Buna ziua! Am un II neplatitor de TVA. Doresc sa fac achizitii intracomunitare. Cum fac cu TVA? In primul rand, sunt obligat sa ma iregistreg in registrul ... (vezi toată discuția)