Buna ziua! De cateva zile am achizitionat un auto marca VW Golf 5. Cand am fost sa vad masina mie personal mi s-a parut totul in regula cu ea...si prin urmare am facut si actele cu proprietarul masinii. Ulterior am aflat la un control mai amanuntit la un service ca masina a avut accident dar a fost reparata foarte bine si la o prima vedere nu parea ca are ceva ascuns...insa are. Am achitat pe masina suma de 3700 euro. Insa cand am facut actele cu proprietarul am scris pe contract suma de 2100euro ..."ziceam sa nu aparem la primarie sau mai stiu eu pe unde cu o suma asa mare". Acum vreau sa iau legatura cu fostul proprietar sa ii restitui masina...ce ma sfatuiti sa am in vedere...in cazul in care zice ca imi da doar suma scrisa pe contract ce e de facut sa imi recuperez si restul pana la 3700 euro??? vre-un test cu poligraf ceva ...sau o sa am paguba cu diferenta....asta in cazul in care fostul nu e cinstit. Multumesc anticipat. O zi buna!!!
Se prea poate sa accepte sa ii dati masina inapoi si sa va dea banii, pt el se poate sa fie o afacere buna sa ia masina si sa va returneze cei 2100 de euro. Imi pare premeditata treaba asta, daca o mai vinde de inca doua ori in acest fel, ia si banii pe masina si ramane si cu ea. Niciunde v-ati duce nu veti primi inapoi 3700 si nimeni nu va va da dreptate. Nu avea nicio importanta ca scrieti pretul real pe contract, alta data veti sti. Nu se platea impozit la suma, nimic.
( culmea ironiei- sa postati subiectul in sectiunea " castigatori si premii :D)
Nu aveti ce face!
Va trebui sa va multumiti cu suma trecuta pe contract.
Si daca ajungeti la instanta sa va judecati cu el, va fi greu de dovedit ca suma de bani data a fost mai mare decat cea scrisa pe contract.
Testul poligraf nu este acceptat ca proba la instanta civila.
Iar o eventuala plangere penala, nu se justifica. Aici vorbim de un contract civil.
Si, chiar daca, prin cine stie ce artificiu juridic, se ajunge la un dosar penal, proba cu testul poligraf este doar orientativa, daca nu este sustinuta si coroborata cu alte probe.
Nici la instantele penale, acestea nu sunt obligate sa tina cont de proba cu testul poligraf, daca este singura/unica proba in cauza.
Indiferent unde reclamati,veti face dovada tranzactiei cu contractul de vanzare cumparare care precizeaza pretul achitat de 2100 E,
Daca apreciati util ,puteti formula plangere pentru inselaciune sau actiune in instanta pentru vicii ascunse
Este procedura complexa,necesita realizarea de expertiza tehnica
Daca obtineti hotarare favorabila ,puteti sau nu sa recuperati suma de 2100 E,respectiv vanzatorul poate sau nu sa fie solvabil