avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 448 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Contract de vz-cump - judecata ?
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Contract de vz-cump - judecata ?

Buna seara, o sa incerc sa fiu scurt si multumesc anticipat celor ce vor raspunde, urmaresc cu interes acest topic.

Am cumparat acum cateva luni o masina sh, pretul era de 15.000 Euro. Conf contractului trebuia sa platesc 13.000 euro la ridicarea masinii si 2.000 euro in urmatoarele 2 luni. Nu am fost de acord cu plata a 13.000 euro pentru ca masina nu era intr-o stare de functionare prea buna, si am dorit sa o testez o perioada de timp, asa ca am stabilit plata a 10.000 euro cash la ridicarea masinii si restul de 5.000 euro in decurs de 2 luni. Aceste lucruri nu s-au modificat in contract, in contract a ramas 13.000 Euro avans cu 2.000 euro rest de plata.

Dupa 1 luna mi-a cazut cutia de viteze (DSG) si am dus masina inapoi, pentru a-mi lua banii deoarece autovehiculul prezenta unele probleme tocmai de la achizitionare, acestea agravandu-se pe parcurs ; acestia nu au mai dorit masina inapoi si m-au obligat la plata integrala a masinii.

Intre timp, am reparat masina costurile reparatiei fiind foarte mari si ridicandu-se undeva la nivelul datoriei pe care o mai aveam de achitat. Acum masina nu vreau sa o mai dau inapoi deoarece am reparat-o din banii mei.

Insa cei ce mi-au vandut masina ma preseaza sa le dau banii pe care nu i-au incasat de la mine. Problema este ca in contract spune ca eu ridic masina in momentul in care achit totul integral, iar procesul verbal de predare-primire al masinii se realizeaza numai dupa ce contul vanzatorului este creditat de catre cumparator cu suma totala. La fel in procesul vebal de predare-primire al masinii se specifica ca toate conditiile contractuale au fost indeplinite, deci si acea conditie prin care se specifica faptul ca vanzatorul a fost creditat de cumparator cu suma totala.

Acum stiu de ce nu au acceptat masina inapoi cand am vrut sa le-o inapoiez, pentru ca prezenta unele probleme la cutia de viteze pe care numai dansii le stiau si erau destul de greu de perceput de un neprofesionist. Acum stau si ma intreb daca ma dau in judecata, pentru a recupera banii de la mine, ce sanse am sa castig in instanta ? Pentru ca practic banii pe care trebuia sa le dau lor, au fost dati catre service. De mentionat ca service-ul nu mi-a eliberat factura. Asta e alta problema.

Eu nu pot dovedi in instanta decat ca am dat partial din factura pentru masina. Factura emisa de vanzator nu am semnat-o pentru ca nu am fost de acord cu ea - urmand sa fie semanta dupa ce testez masina - dar nu am mai semnat-o datorita problemelor aparute - factura este nesemnata, dar platita partial cash - am dovada platii partiale - dar sunt si conditiile din contract care specifica clar ca eu ridic masina cand se achita totul integral. Dansii au aceptat probabil acest lucru, numai sa scape de masina, avand in vedere problemele ulterioare.

Ma puteti ajuta cu un raspuns ? Castig in instanta sau pierd ? Multumesc. Pot pune si cele doua documente la dispozitie - contr de vz - cump si proces verbal de predare-primire.
Ultima modificare: Duminică, 24 Octombrie 2010
parvu_marian, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 12:42, 25 Octombrie 2010
Deci, teoretic, din acte rezulta ca ati achitat 13.000 euro?
Eu zic sa mergeti la service si sa le puneti in vedere sa va emita factura pentru lucrarile efectuate, in lipsaunor documente nu o sa puteti proba nici viciile masinii si nici faptul ca ati reparat-o.
Daca o sa obtineti aceste acte justificative, atunci o sa puteti formula o cerere reconventionala prin care sa solicitati reducerea pretului de vanzare .... fara inscrisuri insa, fiind vorba de sume de bani, nu o sa puteti face nimic.
Conform contractului reiese ca intru in posesia masinii daca achit 13.000, s-a facut proces verbal de predare primire a masinii, acum am masina, insa am achitat doar 10.000 ( am chitanta ).

Am fost la service mai demult, dar nu mai vor sa emita acum factura si chitanta. Imi pun in vedere marirea de TVA etc. si alte scuze. Acum nu mai conteaza viciile, ei(vanzatorul) pot pune aceasta problema pe o utilizare necorespunzatoare a masinii...

Acum daca ei ma dau in judecata pt neplata totala a facturii ... ce pot face ? Ca nu vreau sa mai platesc avand in vedere ca suma ce trebuia sa le-o dau lor, a fost data pe reparatia masinii, reparatie ce trebuia sa o faca vanzatorul, ca masina trebuia sa fie ok cand o vindea.

Contractul de vz cump si procesul verbal de predare primire le gasiti la adresa:

[ link extern ]

Dupa ce le vizualizati imi puteti spune ce sanse am, eu nu mai nimic cu ei, insa daca ei ma dau in judecata ?

cat avea garantie masina?
aveati posibilitatea sa compensati cheltuiala , daca mai era in garantie, cand s-a stricat.
daca va dau in judecata, sunteti bun de plata

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refuzul semnarii contractului de vanzare-cumparare de catre cumparator Catalina Cibotariu Catalina Cibotariu Buna ziua, In octombrie 2012, s-a facut un ante-contract de vanzare-cumparare cu plata unui avans din pretul total al imobilului. Imobilul ce face obiectul ... (vezi toată discuția)
Intrebare alina240 alina240 Am si eu o intrebare. In urma cu cateva luni am achizitionat prin contract de vanzare-cumparare( incheiat la o firma autorizata) o masina second hand adusa ... (vezi toată discuția)
Masina sh cu probleme grave. mickwin mickwin Buna ziua, Nu stiu daca a mai fost cineva in cazul meu pe aici pe forum, dar in viata reala cred ca da. Cam de 3 saptamani am facut contractul de vanzare ... (vezi toată discuția)