Bună seara
Vă prezint o situație, la care am câteva întrebări, la care doresc un răspuns, dacă se poate.
a) Nașa mea, care nu a avut copii, a făcut succesiunea după moartea soțului, în anul 1995 (care a avut un copil din altă căsătorie) și, conform testamentului, ei i-au revenit 5/8, iar copilului soțului 3/8. Masa succesorală fiind un apartament de 2 camere în care ea a locuit.
b) Nașa mi-a făcut mie testament, iar după decesul ei de curând, eu sunt proprietarea celor 5/8 din apartament.
c) În timpul vieții, nașa mea a fost dată în judecată de băiatul soțului pentru ieșirea din indiviziune, proces aflat pe rol și în prezent.
Întrebare: Ce se întâmplă cu procesul? Reclamantul va trebui să facă altul sau eu devin automat pârât și procesul va continua? Trebuie să anunț instanța de decesul nașei?
d) Înainte să moară, nașa l-a dat ea în judecată pe băiat, solicitănd ca ea să fie unică proprietară pe apartament, pe motiv că acesta a fost achizionat de ea în urma despăgubirilor primite pe o casă demolată, moștenită de la părinți.
Întrebare: Ce se întâmplă cu procesul? Îl pot continua eu sau trebuie, dacă consider necesar, să deschid un alt proces? Și legat de asta, există vreo șansă de câștig, ținând cont că au trecut 20 de ani de succesiunea după soț?
Și acum legat de situația apartamentului în cauză.
Întrebări:
1) Eu îmi pot face mutația acol sau am nevoieși de acordul coproprietarului?
2) Eu pot închiria apartamentul sau am nevoie de acordul coproprietarului, iar chiria trebuie împărțită?
3) Până la clarificarea situației apartamentului cu coproprietarul, cine plătește toate cheltuielile de întreținere (aprox. 350 lei/lună)?
Cu mulțumiri.
Cel mai recent răspuns:
adumitrascu , utilizator
03:22, 2 Decembrie 2015