avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 501 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... urgent va rog frumos
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

urgent va rog frumos

Buna ziua am mari probleme si va rog sa ma ajutati.Tatal meu a murit de curand si vreau sa fac subcesiunea dar sora mea mai mica nu vrea si nu ma inteleg deloc cu ea ce as putea sa fac in cazul asta.Eu mia-m recunoscut ca vreau sa fac subdesiunea si mai departe nu mai stiu ce sa fac.Mama sa inbolnavit nu mai gandeste ce asi putea sa fac cu ia sa ii ia partea alta sora dea mea care ea nu are dreptul la mostenirea tatei ca este din o casatorie anterioara si nu este racunoscuta de tatal meu ce asi putea sa fac astept raspuns
Cel mai recent răspuns: Vitelariu Ionela , Consilier juridic 13:40, 25 Iulie 2009
Daca ceilalti mostenitori nu doresc sa dezbata succesiunea de buna voie, ii puteti chema in judecata sa hotarasca instanta cat se cuvine fiecaruia.
Nu am inteles ultima parte din intrebare. (Sora nu este fiica tatalui?)
Sora mea este din prima casatorie a mamei nu este a tatalui meu.dar ea vrea sa ia jumatatea mamei de casa 'dar este o proplema ca mama a inebunit si nu vrea nici la doctor si nici sa o internam ,putem sa facem act de vanzare cumparare cu ia sau va rog catimi un sfat Si mai am o intrebare eu pot sa dezbat subcesiunea fara sora mea ca am inteles ca daca o dezbat timp de 6 luni ma costa mai ieftin si mea mai zis cineva ca daca eu am facut actul sa dezbat subcesiunea si sora mea nu si la facut pot sa ma duc cu ia in instanta si la a doua instintare se poata sa-mi dea mie certificat de mostenitoare ,avand in vedere ca ia nu si facut actul pe care eu lam facut la notar
Nu ati mentionat daca tatal decedat a fost si proprietarul casei.
Luand in calcul aceasta ipoteza, daca sora dvs s-a nascut dintr-o casatorie anterioara a mamei, nu poate veni la succesiunea tatalui dvs.
Pentru a va pune la adapost, primul lucru pe care trebuie sa-l faceti este sa dati o declaratie de acceptare a succesiunii (la notar). Aceasta trebuie data in termen de 6 luni de la data decesului tatalui si se poate face si fara sa va tineti de mana cu sora sau cu mama. Mai departe, dezbaterea succesiunii si eliberarea certificatului de mostenitor se poate face si dincolo de acest termen. (succesiunea se dezbate la un notar din raza ultimului domiciliu al tatalui decedat).
Fiica mamei din casatoria anterioara (sora vitrega) nu vine la mostenirea tatalui dvs. pentru ca nu este un descendent al lui.

:offtopic: Ma tem ca astazi, cand v-ati logat pe forum, nu ati facut-o ca simplu utilizator, ci prin completarea unui profil de consultant care nu corepunde realitatii. Intrebarile (si mai ales greselile gramaticale) va cam dau de gol.
Ultima modificare: Joi, 23 Iulie 2009
romascanu, moderator
Ma scuzati suntem 4 fete dar 2 sunt pe numele de Duhan si 2 pe numele de Rata ale tatalui care a decedat si este propietar pe casa la fel ca mama.Dar sunt probleme si cu mama care nu mai gandeste este paralela ,sa inbolnavit si nu mai gandeste, si 1 din surorile mele vrea sa faca act de vanzare cumparare cu mama cu clauza poate sa faca daca mama este bolnava ,si daca face poate sa fie atacata de celalante 2 in instanta in caz ca afla

Alte discuții în legătură

Dezbaterea mostenirii dupa decesul tatalui supravietuitor trandi trandi In anul 1990 ne-a decedat mama, am ramas 6 copii doi din casatorie anterioara a mamei si patru din casatoria cu sotul pe atunci supravietuitor, care la randul ... (vezi toată discuția)
O problema de succesiune / mostenire ALALAL ALALAL buna seara am si eu o intrebare pentru dumneavoastra? sotul meu a avut un unchi care a decedat in luna august 2005, defunctul nu a fost casatorit si nu ... (vezi toată discuția)
Recuperare drepturi dupa 30 ani flori9 flori9 Daca mama a renuntat la mostenire in urma decesului tatalui ei in favoarea mamei ei (asta intamplandu-se acum 30 ani), iar aceasta din urma a decedat si ea ... (vezi toată discuția)