Daca mama a renuntat la mostenire in urma decesului tatalui ei in favoarea mamei ei (asta intamplandu-se acum 30 ani), iar aceasta din urma a decedat si ea acum 16 ani, mai poate recupera partea ei?
Important este ca mama ne avea la momentul respectiv pe mine si pe sora mea care eram de varste foarte mici 0-3 ani si am inteles ca de fapt noua ne revenea partea ei de mostenire nu bunicii. Ce putem face pt a ne recuprera ceea ce ne revenea?
Ok. sa o luam metodic ca la matematica.
Mama dvs are frati sau surori?
Inteleg ca discutam aici despre bunica dvs decedata si ulterior si de bunic care a decedat.
B-)
Nu, intai a decedat bunicul dupa care a decedat bunica.
1. bunic decedat
2. cedare mostenire de catre mama bunicii mele
3. bunica decedata
4. mama are o sora pe care bunica o are dintr-o casatorie anterioara si care nu a fost chemata la succesiune la momentul mortii bunicului
5. la decesul bunicii mele, matusii ii revine 1/2 din tot
acum ne da in judecata pt partea ei
nu s-a dezbatut succesiunea dupa bunica ??
daca mama dvs a renuntat la partea sa succesorala dupa tatal dansei, in favoarea buniciii , nu are cum sa mai recupereze acea cota la care a renuntat .
acum problema ramane cu dezbaterea succesiunii dupa bunica dvs.
la succesiunea dansei au dreptul mama dvs si sora ei , in cote-parti egale, in calitate de descendenti .
si probabil ca nu va intelegeti, din acest motiv a si apelat la instanta .
Succesiuni
Ioana Matache
Buna ziua! Ma numesc Ioana Matache si de 2 saptamani a decedat bunica mea,proprietara unui apartament cu 3 camere. Mentionez ca bunica mea a avut 2 copii,mama ... (vezi toată discuția)