avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 956 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua ! Sora mea a renunțat la succesiunea dupa ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua ! Sora mea a renunțat la succesiunea dupa decesul ...

Bună ziua ! Sora mea a renunțat la succesiunea dupa decesul tatălui nostru , S- a făcut o succesiune dupa deces tata , în care am fost inclusa eu ca fiica a decedatului , mama mea și fratele meu . Sora noastră a renunțat la succesiunea dupa decesul tatalui nostru pentru ca părinții noștri i- au dat un apartament . Apoi a murit fratele meu , s- a făcut o succesiune în care au fost incluși sotia fratelui , fiica fratelui , eu și mama noastră. Acum a murit și mama noastră, la succesiune toată averea s- a împărțit egal între mine , Sora mea și fiica fratelui meu decedat deoarece Sora mea nu a mai vrut sa renunțe la succesiunea făcută dupa decesul mamei deși ea primise un apartament ! Este normal ? Eu am crezut ca jumătatea din avere , partea mamei se v- a impati egal între mine , Sora mea și fiica fratelui meu iar cealaltă jumătate moștenită dupa moartea tatălui nostru se v- a împărți doar între mine și fiica fratelui meu pentru ca Sora mea a renunțat la succesiune dupa moartea tatălui! Va mulțumesc anticipat pentru răspuns
Cel mai recent răspuns: Eli05 , utilizator 13:32, 26 Februarie 2025
Buna ziua

1. dupa decesul tatalui, bunurile sale s-au impartit intre mama dvs, fratele dvs si dvs, iar sora, pentru ca a renuntat nu a primit nimic.
2. dupa decesul fratelui, partea sa din ce a mostenit de la tatal dvs plus ce a mai avut el s-au impartit intre sotia lui si fiica.
3. acum, dupa decesul mamei dvs se vor imparti bunurile mamei mostenitorilor ei: sora dvs, fiica fratelui si dvs.

Dvs veti ramane cu ce ati mostenit din partea tatalui plus cu ce veti primi dupa mama dvs.

Sora nu poate fi obligata sa renunte.

De asemenea, legea prevede in mod expres ca nu poti sa renunti in avans la o mostenire. Adica sora dvs nu ar fi putut renunta legal la mostenire inaintea decesului parintilor.
Va mulțumesc pentru răspunsul prompt ! Am înțeles ce spuneți! Menționez doar ca sora mea după decesul tatalui a renunțat la succesiunea dupa tata ! Iar acum dupa decesul mamei nu a mai vrut sa renunțe și la succesiunea mamei asa cum era normal ! Însă.... pe succesiunea mamei noastre apare ca fiecare primim 1/3 din toată masa succesorala, adică 1/3 eu , 1/3 fiica fratelui meu și 1/ 3 sora mea ! Asta înseamnă că toată averea s- a împărțit egal la toate trei ? Deci este un Certificat de moștenitor! Și probabil ca succesiunea dupa tata nu mai exista ?
Mulțumesc!
Ultima modificare: Miercuri, 26 Februarie 2025
Manuela Rășină, administrator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire aurelica aurelica Buna ziua, Va rog frumos, sa-mi spuneti si mie ce pot sa fac in cazul pe care am sa-l descriu. Parintii mei, au stat in aceeas ... (vezi toată discuția)
Bună ziua,în 1980 am renunțat la mostenire după moartea tatălui ... Deea1980 Deea1980 Bună ziua,în 1980 am renunțat la mostenire după moartea tatălui nostru ( doua surori si un frate),eu cu sora mea am renunțat si i-am lăsat fratelui ... (vezi toată discuția)
Mostenitori si cotele ce le revin Marius275768 Marius275768 A murit mama, apoi a murit fratele si apoi a murit tata si eu am ramas singura. Fratele meu nu a fost casatorit dar are 2 copii legitimi. Dupa moartea mamei si ... (vezi toată discuția)