avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 442 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Studii necesare pentru P.F.A.
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Studii necesare pentru P.F.A.

Buna ziua,

As dori sa stiu daca pentru a preda limbi straine in calitate de P.F.A. sau I.I. am nevoie de studii universitare incheiate in acest domeniu. As vrea imi infiintez o firma in acest scop si stiu ca pentru un srl nu este nevoie de studii, insa nu vreau sa apelez la aceasta varianta. Am observat ca mai exista domenii unde nu se cer studii universitare pentru a practica in calitate de P.F.A si ma gandeam ca si acesta ar putea sa se incadreze.

Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Mihaela_aici , utilizator 15:48, 12 Decembrie 2015
Aveți nevoie să dovediți aptitudinile de traducător pe care le aveți. Așadar, trebuie să depuneți diploma de studii universitare, atestatul de traducător precum și orice alte acte ce pot proba calitățile dvs. profesionale
Multumesc pentru raspuns, insa nu sunt interesata sa devin traducator ci sa predau o limba straina. De exemplu cu atestatul pt o limba straina obtinut in liceu poti preda acea limba la clasele I-VIII. De aceea ma gandeam daca ar fi posibil sa fie ceva mai lejere regulile la un pfa pentru a preda.
Trebuie să puneți această întrebare (cu privire la posibilitatea de a preda ca PFA) la secretariatul unității de învățământ unde doriți să predați. Eu cred că se poate.
Aptitudinile pentru înființarea unui PFA pot fi dovedite cu acte de studii/diplome/adeverințe etc, universitare sau nu, în funcție de codul CAEN. Dacă spuneți că aveți dreptul să predați la clasele I-VIII fără studii universitare atunci depuneți actele de studii pe care le aveți.
Codul CAEN pe care il puteti folosi este Alte forme de invatamant n.c.a. 8559
Aceasta clasa include:
-invatamantul care nu poate fi incadrat intr-unul din clasele CAEN 8510-8553
-servicii ale conducatorilor academici
-centre de invatamant ce ofera cursuri terapeutice
-cursuri de verificare a cunostintelor profesionale
-pregatirea in domeniul limbilor straine si al dobandirii abilitatilor de conversatie
-instruirea in domeniul calculatoarelor
-instruire de religie

Aceasta clasa include de asemenea:
-pregatirea salvamarilor si a salvamontistilor
-instruirea in metode de supravietuire
-instruirea in oratorie -instruirea in citire rapida, citire inversa, etc.

Aceasta clasa exclude:
-programe de alfabetizare pentru adulti, vezi 8520
-invatamantul secundar general, vezi 8531
-invatamantul secundar tehnic si profesional, vezi 8532
-invatamantul superior, vezi 854
Multumesc mult pentru raspuns!

Alte discuții în legătură

Caen societate carmen.balan1967@yahoo.com carmen.balan1967@yahoo.com Buna ziua ! In ce CAEN considerati ca se incadreaza o socoetate care are ca si activitate coaching ul ? Multumesc (vezi toată discuția)
Trainer parenting - cum infiintez pfa? silviacer silviacer Buna ziua, Urmeaza sa obtin un certificare de trainer de parenting din partea unei mari companii din SUA, dupa care intentionez sa ofer cursuri de training ... (vezi toată discuția)
Cod caen 8559 LCOPAN LCOPAN Cod CAEN 8559 este legal pt desfășurare activitate sportivă nu de performanță? De genul petrecere timp liber prin sport. Mulțumesc (vezi toată discuția)