avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 640 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Casatorie cetatean tunisian
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Casatorie cetatean tunisian

Buna ziua. Doresc sa ma casatoresc cu un cetatean tunisian care se afla pe teritoriul Romaniei cu viza de studii. Din tara sa natala i s-au eliberat actele necesare (certificatul de celibat si extrait de naissance) pe care trebuie sa le prezinte la Ambasada Tunisiei din Romania. Acolo am inteles ca i se vor elibera alte documente necesare casatoriei, pe baza actelor mentionate mai sus. Problema este ca in momentul casatoriei acel extrait de naissance va fi expirat deja (are valabilitate 3 luni si este luat de la inceputul lunii octombrie). Este asta o problema? Trebuie ca acel document din tara sa natala sa fie inca in termen de valabilitate in momentul oficializarii cununiei? Sau nu este nicio problema atata timp cat avem celelalte documente emise de catre ambasada?
Va multumesc foarte mult si astept cu nerabdare rasunsul dumneavoastra.
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 17:42, 3 Decembrie 2015
Daca aveti adeverinta de la ambasada si aceea este valabila tot 3 luni, de aceea nu mai este necesara o alta adeverinta. Sa aveti grija ca pe langa adev. de cutuma de la ambasada viitorul sot are nevoie si de certif. de nastere supralegalizat, viza trebuie sa fie valabila pana la casatorie si de asemenea sotul va da si o declaratie la notar.[ link extern ]
Buna ziua,
Va multumesc foarte mult pentru raspuns. Problema este ca acest certificat de nastere (extrait de naissance) expira curand, intrucat are valabilitate 3 luni. Deci in momentul in care ne-am casatori, acest certificat de nastere ar fi deja expirat si nu are posibilitatea de a se intoarce in tara sa natala prea curand. Sa inteleg ca nu ne putem casatori daca acest certificat expira intre timp? Multumesc.
Din pacate nu. Certificatul de nastere este un act obligatoriu. Sa solicite altul prin ambasada.
Cei de la ambasada mi-au transmis ca nu pot elibera, acest certificat putand fi procurat doar din Tunisia.
Va multumesc mult pentru raspunsuri.
Imi pare rau! Din pacate de la aut.romane nu se poate solicita absolut nimic, fiind cetatean strain.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casatorie in tunisia marideni marideni buna ziua,ma intereseaza ce acte am nevoie pentru a ma casatori cu un cetatean tunesin in Tunez.Sunt cetatean roman dar stabilita in Spania de 10 ani si vreau ... (vezi toată discuția)
Supralegalizarea actelor oficiale strãine pentru a fi folosite în românia anymor anymor Ma poate ajuta cineva? Cum poate prietenul meu supralegaliza un certificat de nastere pt a fi folosit in Romania in vederea casatoriei? Precizez ca el este din ... (vezi toată discuția)
Supralegalizare magda_alexandrescu magda_alexandrescu Buna seara, vreau sa ma casatoresc cu un cetatean tunisian, spuneti mi va rog pasii supralegalizarii pentru ca actele lui sa fie recunoscute in Romania. Din ... (vezi toată discuția)