Buna ziua.Am nevoie de ajutorul d-voastra pentru fiul meu.
El e cetatean roman cu domiciliul in Israel.Are 2 copii nascuti in Israel,el nefiind casatorit legal,doar religios.
Deci,practic necasatorit din punct de vedere legal.
Acum el vine in Romania in vizita si vrea sa transcrie certificatele de nastere ale copiilor.Dupa ca am citit si rascitit are nevoie de:
-1.Cerificatele de nastere ale copiilor:in original,fotocopii si traducere legalizata.
Am inteles ca traducerea legalizata se poate face si in Romania la notar.
Intrebare:trebuie supralegalizate?Si daca da,asta se face numai in Israel sau si la Ministerul justitiei in Romania?Scuzati-ma daca intrebarea e aiurea.
-2.Certificat de nastere al tatalui romanesc(il are)
-3.Trebuie si certificatul de nastere al mamei?Original,fotocopie si traducere legalizata?Trebuie si supralegalizat?
Daca nu trebuie supralegalizat in Israel,poate tatal sa faca traducere legalizata dupa el in Romania la notar?
-3Declaratia de domiciliu al minorilor nu e nevoie cred,parintii avand acelasi domiciliu.
Va rog frumos sa-mi spuneti daca e bine ce-am inteles eu si daca e posibil ca tatal sa poata face transcrierea in Romania.
Va apreciez mult pentru tot ajutorul dat oamenilor !
Am uitat sa precizez ca mama copiilor nu e cetatean roman.
Trebuie declaratie de accord din partea ei?Poate sa fie tradusa si legalizata in Romania de catre tata?
Multumesc si scuzati-ma daca am fost comfuza.
1. Certificatele copiilor trebuie supralegalizate in Israel.
Traducerea chiar este indicata a se face in Romania.
2.Da este necesara prezentarea certif.de nastere al tatalui.
3.Da. Este necesar si certificatul de nastere in original, si copie al mamei. Daca mama este nascuta in Israel la fel certif. trebuie supralegalizat, tradus in Romania. Trebuie sa fie prezentate si actele de identitate ale parintilor(buletinele din israel unde se mentioneaza domiciliul+ pasapoartul valabil al tatalui de cetatean roman cu domiciliul in strainatate-CRDS insotit de o adeverinta de la Serviciul de Evidenta de la ultimul loc de domiciliu din Romania . Traducerile se vor face de un traducator autorizat, dupa care se vor autentifica de un notar din Romania.
4.Teoretic nu ar trebui sa vi se ceara declaratie cu privire la domiciliu intrucat copii vor fi din start CRDS, lucru care se va vedea din actele de identitate(buletinele parintilor, nu din pasaport).
Termenul de rezolvare este de 30 de zile.
Se poate solicita si la ambasada inscrierea certificatelor nu este necesar sa vina pana in Romania.