avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 709 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Datornic servicii telefonie
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Datornic servicii telefonie

Buna seara! Ma confrunt cu o situatie care i se putea intampla oricui,am o restanta neplatita la un furnizor de telefonie mobila pe care nu am achitat-o din motive personale si financiare,a trecut doar 1 luna de la data scandenta si deja furnizorul a pus o firma de recuperare debite pe urmele mele care m-a contactat prin e-mail spunand ca va incepe procedurile de recuperare si ca in cazul in care nu voi plati se va recurge la legislatie in vigoare! Vreau sa stiu care este suma minima pentru care pot fi dat in judecata ( stiam ca daca depasete 10.000 lei ,se poate intenta in judecata) Care ar fi pedeapsa pentru neachitarea unei datorii mai mari?
Voi plati datoria in perioada imediat urmatoare,dar sunt convins ca firma de recuperari va face presiuni asupra mea si ma va ameninta cu judecata
Ce pot ei sa faca exact? Poprire pe salariu? sechestru pe bunuri?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 11:14, 5 Decembrie 2015
Ionut_Gabriel a scris:
( stiam ca daca depasete 10.000 lei ,se poate intenta in judecata) Care ar fi pedeapsa pentru neachitarea unei datorii mai mari?

Nu exista o astfel de limita. 10.000 este totusi o suma.
Nu putem vorbi despre o pedeapsa, ci despre o sanctiune sub forma de executare silita.

Ionut_Gabriel a scris:
Voi plati datoria in perioada imediat urmatoare,dar sunt convins ca firma de recuperari va face presiuni asupra mea si ma va ameninta cu judecata

Daca platiti datoria litigiul se stinge, insa ar fi mai bine sa platiti inainte de a se declansa procedura de executare silita, caci in caz contrar va trebui sa achitati si cheltuielile ocazionate cu aceasta.

Ionut_Gabriel a scris:
Ce pot ei sa faca exact? Poprire pe salariu? sechestru pe bunuri?

Da, ce ati enumerat si chiar mai mult decat sechestru, adica vanzarea eventualelor bunuri.
Aveți tot interesul sa plătiți ca sa nu plătiți mult mai mult mai târziu. Datorați penalități, despăgubiri, apoi cheltuieli de judecată și apoi de executare, practic înzeciti datoria. Sa nu va mire ca dintr-o suta, ajungeți la 10 mii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare cheltuieli de judecata Dianadevika Dianadevika Daca recurg la executare silita, in cat timp pot recupera cheltuielile de judecata? Dar fara sa recurg la aceasta procedura? (vezi toată discuția)
Somatie executare silita cheltuieli de judecata- plata esalonata Adrianflorina81 Adrianflorina81 am primit o somatie pentru o executare silita a unor cheltuieli de judecata, sunt de acord sa le platesc dar nu am de unde toata suma in intregime in valoare ... (vezi toată discuția)
Imposibilitate de plata catre mai multe banci si institutii ZORRO1987 ZORRO1987 Buna ziua, as dori sa stiu ce se intampla daca in cazul meu am un venit de 1700 de ron si am rate la 2 institutii bancare plus un operator de telefonie mobila ... (vezi toată discuția)