Sunt nascut in 05.10.1967. Din Iulie 2012 sunt pensionat pe caz de boala grad 3,boala obisnuita. Am 26 de ani lucrati pana la pensionare,din care 14,5 ani gr.-II-a,2,8 ani gr.deosebita si 1 an gr.speciala. As dori sa-mi spuneti când pot iesi la pensie pentru limita de varsta? Si de cati ani de stagiu asimilat beneficiez?
Va multumesc.
Carp Mircea
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Limita de varsta la 05/01/2028(61 de ani si 6 luni).
Stagiul asimilat(pensie de invaliditate) = aproximativ 15 ani si 6 luni(Iulie 2012- Ianuarie 2028).
Multumesc pentru raspunsul anterior. Revin cu o noua intrebare la raspunsul dumneavoastra.
De ce in toate deciziile pe care le-am primit ( am avut depuse alte adeverinte pentru recalculare) la rubrica varsta standard de pensionare este de 65 de ani si stagiul complet de 35 de ani? Eu doresc sa iau de bun calculul facut de dumneavoastra, banuiesc ca ramane valabil ?!. Va multumesc pentru ajutor.
Carp Mircea
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
26 ani + 4 ani si 3 luni stagiu afferent + 15 ani si 6 luni = 45 de ani si 9 luni de stagiu
Deci stagiul complet de 35 de ani va fi indeplinit.
17 ani in conditii deosebite(grupa II + conditii deosebite) aduc o reducere cu 3 ani si 6 luni a varstei standard.
65-3 ani si 6 luni = 61 si 6 luni - limita de varsta.
Tot pe decizii am la stagiu aferent perioada incapacitate temporara de munca trecut,1 an,3luni,12 zile. Se adauga si aceasta perioada, mai precis se scade din varsta de 65 de ani la calculul dumneavoastra?
Pensionare
gabitza1007
tatal meu are varsta de 59 de ani impliniti.are vechime in munca din anul 1969 si pana in prezent, in momentul de fata lucrand cu contract de munca.de pe ... (vezi toată discuția)