avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 339 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Legea sponsorizarii
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Legea sponsorizarii

care este suma maximă cu care poate un sponsor persoană juridică să sponsorizeze un beneficiar?se poate face o sponsorizare cu o suma fixă lunară pentru un beneficiar ONG?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:35, 5 Decembrie 2015
Codul fiscal
Art.21
(4) Următoarele cheltuieli nu sunt deductibile:
...
p) cheltuielile de sponsorizare şi/sau mecenat şi cheltuielile privind bursele private, acordate potrivit legii; contribuabilii care efectuează sponsorizări şi/sau acte de mecenat, potrivit prevederilor Legii nr. 32/1994 privind sponsorizarea, cu modificările şi completările ulterioare, şi ale Legii bibliotecilor nr. 334/2002, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, precum şi cei care acordă burse private, potrivit legii, scad din impozitul pe profit datorat sumele aferente în limita minimă precizată mai jos:

1. 3 la mie din cifra de afaceri; pentru situaţiile în care reglementările contabile aplicabile nu definesc indicatorul «cifra de afaceri» această limită se determină potrivit normelor;

2. 20% din impozitul pe profit datorat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Benefici aureljoe aureljoe buna ziua! am si eu o intrebare daca o persoana sponsorizeaza o persoana cu handicap ce benefici ii aduce sponsorului? (vezi toată discuția)
Sponsorizare cristinadum cristinadum In ce conditii poate o Societate Nationala sa faca o sponsorizare catre un club sportiv atata timp cat in statul de organizare si functionare nu exista o ... (vezi toată discuția)
Deductibilitate de taxe in caz de sponsorizare elena claudia ianasi elena claudia ianasi Buna ziua, Va rog sa ma ajutati si pe mine in urmatoarea problema: firma la care lucrez a facut o sponsorizare. As vrea sa stiu care este regimul acestei ... (vezi toată discuția)