avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 738 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... La casa este necesara licenta supraveghere video?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

La casa este necesara licenta supraveghere video?

Locuiesc la casa particulara. Saptamana trecuta am montat la mijlocul gardului cu vecinul doua camera orientate spre capeti. Pe casa am montat una care le "supravegheaza" pe cele doua (momentan ele nu functioneaza). Ieri vecinul a chemat pe cineva care a fotografiat camerele. Ma intereseaza daca, pentru punerea in functiune, imi trebuie licenta (repet; la o casa proprietate privata), eventuale trimiteri la legi specifice si de ce sa ma feresc pentru a nu avea neplaceri. Pe zidul de la strada pot monta o camera care sa supravegheze intrarea in curte? Cu stima! (sper ca o sa bifez categoria corecta)
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 00:04, 7 Decembrie 2015
Indiferent unde sunt instalate sistemele de supraveghere,instalarea acestora trebuie executata numai de catre operatori economici care detin autorizatie si licenta de instalare din partea IGPR si SRI
Atentie sporita cu parametri tehnici de supraveghere,astfel incat sa nu fie inregistrate alte proprietati-fara acordul proprietarilor
De studiat disp L nr 333//2003
ART. 34
(1) Persoanele fizice sau juridice pot desfasura activităţi de proiectare, producere, instalare şi întreţinere a sistemelor de alarmare impotriva efractiei sau a componentelor acestora numai pe baza licenţei eliberate de Inspectoratul General al Poliţiei Romane, reînnoită la fiecare 3 ani, şi cu avizul prealabil al Serviciului Roman de Informaţii, eliberat în termen de 30 de zile.
...
ART. 58
Desfăşurarea de activităţi de paza sau protecţie, de proiectare, producere, instalare şi întreţinere a sistemelor de alarma impotriva efractiei sau a componentelor acestora fără atestat sau fără licenta de funcţionare prevăzută de lege constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani.
...
Art. 28
...
(5) In sensul prezentei legi, prin sistem de alarmare impotriva efractiei se intelege ansamblul de echipamente electronice care poate fi compus din centrala de comanda si semnalizare optica si acustica, detectoare, butoane si pedale de panica, control de acces si televiziune cu circuit inchis cu posibilitati de inregistrare si stocare a imaginilor si datelor, corespunzator gradului de siguranta impus de caracteristicile obiectivului pazit.

De studiat si L nr 677/2001 utilizarea datelor cu caracter personal
Atentie sporita cu utilizarea si accesul la datele stocate pe sistemele de supraveghere

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Camere de supraveghere orsaia2006 orsaia2006 Vrem sa montam camera de supraveghere in cadrul unei asociatii de proprietari (parterul blocului)ce prevede legislatia.????Comitetul executiv a aprobat ... (vezi toată discuția)
Camere de supraveghere video rada_gaby rada_gaby E legal sa imi pun o camera la curtea mea, sa imi filmeze spatele casei, doar proprietatea mea, nu spre vecini sau spre drumul public, pot sa chem o persoana ... (vezi toată discuția)
Camere supraveghere Costel Badea Costel Badea Bună ziua. De curând mi-am cumpărat o casă la curte. Am montat un sistem de supraveghere video a proprietății. Una din camere am montato pe colțul casei ... (vezi toată discuția)