Care este momentul in care trebuie facuta modificarea?
1.daca aceasta modificare trebuie facuta inainte de vanzarea terenului, cum mi-a fost sugerat, inainte cu 2 luni pt a se publica in MO si a se putea face opozitie de catre creditori. In acest caz intrebarea mea e ce mai vand daca il scot din capitalul social el nu mai este al firmei si nu mai am ce vinde.
2.daca vand intai terenul si apoi merg la registru sa micsorez capitalul social, parerea mea este ca ar trebui sa-l diminuez cu valoarea adusa ca aport, iar ulterior daca consider necesar sa majorez capitalul social cu aport in numerar. Fac precizarea ca, capitalul social are o valore mare si nu se pune in discutie cobararea sub limita minima de 2 milioane. Recomandarea in acest sens a fost ca inlocuiesc terenul cu banii incasati prin vanzarea lui si ca ar trebui sa majorez capitalul social cu banii incasati.De exemplu am 300 mil capital socia, 80 reprezentand terenul pe care il vand.Vand terenul cu 10 mld .Ar trebui sa inlocuiesc in cap social cei 80 mil cu 10mld sau e suficient sa aduc aport 80 mil lei , capitalul social ramanandu-mi tot de 300 mil si schimbandu-mi-se doar structura lui?
poate ar fi mai simplu sa modificati componenta capitalului social prin inlocuirea terenului cu contravaloarea acestuia (in exemplul dvs. 80 milioane) si ulterior sa il vindeti