avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 935 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Valoare punct de pensie
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Valoare punct de pensie

Punctajul anual pentru calculul pensiei poate fi blocat / diminuat / plafonat ?
Pentru exemplu :
- in cadrul calculului sunt anii 2001, 2002, 2003, 2004...daca in acesti ani punctajul a fost blocat / diminuat / plafonat , daca ies la pensi in 2016, la calculul pensiei voi avea plafonat punctul pentru anii in discutie ?
Exista o baza de date unde putem vizualiza aceste plafonari ?
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 15:47, 17 Decembrie 2015
Valoarea unui punct de pensie este stabilita anual prin Hotarare de Guvern si este aceeasi pentru toti pensionarii.
Ultima modificare: Marți, 8 Decembrie 2015
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
Întrebarea nu se refera la valoarea punctului de pensie !
Întrebarea se refera la plafonarea/ limitarea bazei de calcul a contributiei lunare de asigurari sociale si, implicit, a sumei luata in calculul punctajului lunar. Exemplu :
- suma luata in calculul punctajului lunar este plafonata la de 5 ori salariul mediu brut pe economie.
Exista o baza de date unde putem vizualiza aceste plafonari ?
Evolutia punctului de pensie din aprilie 2001 si pana in 2014 o puteti vedea aici:
[ link extern ]

[ link extern ]
Pentru exemplu :
In anul 2006 suma luata in calculul punctajului lunar a fost de DOAR 5385 lei...chiar daca ai castigat 5800 de lei, nu iti sunt luati in calcul decat 5385 lei.
Unde putem vedea aceste plafonari ?
Am primit informatia pe care o cautam...se poate vedea pe

[ link extern ]

Alte discuții în legătură

Modificari aduse de oug nr. 117/2010 andad andad Baza de calcul pt asigurarile sociale (CAS) se plafoneaza la 5 sal. medii brute? Cel putin eu asta am inteles din aceasta ordonanta, care modifica Codul ... (vezi toată discuția)
Pensii ; punctajul lunar ; baza de calcul a contributiei de asigurari sociale badeadan badeadan Am vazut ca la calc. puncajului lunar se ia cand venitul salarial brut cand venitul lunar asigurat (baza de calcul a contrib. de asig. soc.).Art 96 din lg. ... (vezi toată discuția)
Declaratia 200 alina_gorgan alina_gorgan Buna ziua. Va rog sa-mi raspundeti la urmatoarea intrebare; sunt PFA profesie liberală si în declaratia 200 privinf veniturile realizate am o rubrică ... (vezi toată discuția)