avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1284 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Accident rutier pe drum forestier-Posibil soldat cu un ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Accident rutier pe drum forestier-Posibil soldat cu un mort.

Buna ziua, in decursul zilei de vineri ma plimbam cu masina mea pe un drum forestier privat. Aveam viteza iar un tanar de 14-15 ani mi-a iesit in fata si nu am mai putut sa il evit. Am franat, m-am dat jos din masina si am ramas socat si nu am stiut ce sa fac, caci sangera si nu mai avea puls. AM zis sa il acopar cu ceva si sa il trag in padure pe margine, dar astazi nu l-am mai gasit acolo. Tin sa mentionez ca drumul era privat este posibil oare ca cineva sa fi luat cadavrul?Regret amarnic ca nu am sunat la politie sau la salvare si am reactionat in acest fel dar eram foarte speriat. Ce pot pati daca drumul era privat, nu eram pe drum public.
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 18:24, 8 Decembrie 2015
Ucidere din culpa sau vatamare corporala din culpa. Totusi situatia nu e prea roz ca nu ati reactionat deloc bine. Dar deloc.
Pai era drum privat plus ca tatal acelui baiat nu mi-a platit o datorie mai demult...
Daca este in viata pot avea pretentia ca sa imi recuperez datoria iar dupa aceea sa fiu condamnat pt vatamare corporala din culpa? Cu toate ca nu ma incanta o condamnare...dar daca l-am lasat sa se chinuie ca un caine vagabond plin de rani...asta este.
Ultima modificare: Marți, 8 Decembrie 2015
AndreiBlaskowitz, utilizator
Ati reactionat total gresit
In eveniment rutier cu victima se utilizeaza apelul de urgenta 112,nu se misca victima,etc
Ce pot pati daca drumul era privat, nu eram pe drum public.

Nu are importanta statutul dumului ci consecinta deplasarii cu viteza,neatentie,etc care a condus la lovirea persoanei
Va confruntati cu situatie delicata
Ar trebui totusi sa va asumati responsabilitatea evenimentului si sa informati autoritatile=
politia
Nu vreau sa informez pt ca nu vreau sa ajung ca Dan Diaconescu cu catuse la maini sa ma vada o natiune intreaga la TV...poate nu se afla si poate nici nu a murit si asa mi-au facut multe necazuri in trecut.
Daca, asa cum ati spus in primul mesaj, regretati amarnic ca nu ati sunat la salvare sau politie este adevarat, nu inteleg de ce nu anuntati autoritatile.Sunteti sigur ca accidentul a fost fara intentie?
Cel mai bine ar fi sa informati autoritatile, mai devreme sau ma tarziu, indiferent daca victima este sau nu in viata, tot veti fi prins.

Alte discuții în legătură

Accident emilyB emilyB Buna ziua. In urma cu doua luni sotul meu a accidentat o persoana care s-a angajat in traversarea drumului fara sa se asigure. In zona nu exista treceri de ... (vezi toată discuția)
Cal accidentat ambrosieiulian ambrosieiulian buna ziua,am avut un cal pe care il tineam in grajdiul proprietatii mele si intr-o seara a disparut din grajd.nu imi pot da seama daca cineva a intrat si i-a ... (vezi toată discuția)
Vatamare corporala bertha37 bertha37 In urma cu 5 zile am produs un eveniment rutier, am lovit din spate o masina parcata, in fata acesteia aflandu-se o persoana care s-a constituit in victima a ... (vezi toată discuția)