In urma cu 5 zile am produs un eveniment rutier, am lovit din spate o masina parcata, in fata acesteia aflandu-se o persoana care s-a constituit in victima a acestui eveniment. Salvarea care a venit la fata locului a constatat o contuzie minora la umarul victimei, fara semne exterioare. Mergand la politie pentru declaratii, victima a scris in aceasta ca nu are pretentii de nici o natura in aceasta situatie, insa mie mi-a fost adus la cunostinta ca mi s-a intocmit dosar penal pentru vatamare corporala din culpa. Astazi am fost sunata de catre agentul care se ocupa de dosar pentru a mi se spune ca victima s-a deplasat anterior la spital unde a fost consultata si s-a stabilit ca are o intindere de ligamente, fara internare, sugerandu-mi-se sa discut cu victima pentru a nu scoate certificat medico-legal. Victima are pretentii financiare, spunand ca si-a luat concediu medical pentru ca o doare mana si pierde la salariu. In aceste conditii, eu ce pot face? Sa platesc victimei, pentru a nu scoate certificat medico-legal sau sa merg mai departe cu dosarul, riscand sa ajung in instanta unde mi se pot cere daune morale? Cheltuielile nu sunt cu spitalizarea, ci cu consultatia medicala, medicamente si compensarea concediului medical. Ce ma sfatuiti sa fac?
Mai mult de jumatate pe carosabil, cealalta parte pe trotuar. Victima nu era in masina, ci pe trotuar, iar in momentul in care masina s-a deplasat in fata in urma loviturii, persoana a pus mana pe masina, din instinct, avand o intindere la umar.
cred ca nu trebuie sa fiti dvs. incriminat(a) pt. aceasta fapta. Nu puteti fii trasa la raspundere pt instinctele oamenilor. Daca se intampla un accident pe autostrada, iar eu din innstinct sar intre masinile accidentate si decedez nu e cumva vina mea? Cred ca aveti sanse de castig in instanta.
Cred ca producerea accidentului s-a datorat intr-o oarecare masura si conducatorului autoturismului ce stationa. Conform Codului Rutier:
Art. 141. -
(1) Conducătorii autovehiculelor imobilizate pe drumurile publice, care se îndepărtează de acestea, sunt obligaţi să acţioneze frâna de ajutor, să oprească funcţionarea motorului şi să cupleze într-o treaptă de viteză inferioară sau în cea de parcare dacă autovehiculul are transmisie automată.
Apreciez ca daca conducatorul autoturismului ce stationa respecta aceasta prevedere regulamentara accidentul nu se putea produce decat in cazul in care viteza autoturismului ce-l conduceati era foarte mare.
Va doresc numai bine
Viteza nu era mai mare de 30 km/h. Si intr-adevar cred ca proprietarul masinii nu a avut actionata frana de mana, pentru ca masina s-a deplasat aprox.3 m in fata, in urma loviturii.
Accident cu victima
paky
ACCIDENT CU VICTIMA
Acum aproape un an am fost implicata intr-un accident soldat cu victima.In seara zilei de 8 iulie,desi constienta ca am consumat o bere am ... (vezi toată discuția)