avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 248 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... accident cu victima
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

accident cu victima

ACCIDENT CU VICTIMA
Acum aproape un an am fost implicata intr-un accident soldat cu victima.In seara zilei de 8 iulie,desi constienta ca am consumat o bere am cedat rugamintilor unui prieten de a-l transporta pana intr-o localitate vecina.La intoarcere,pe la orele 23,30 fara sa observ nimic pe carosabil,tocmai cand ieseam din localitate si nu am apucat sa folosesc faza lunga,am auzit o bufnitura si roata autoturismului a trecut peste un obiect.Pana am realizat ca s-a intamplat ceva si am intors,din sens opus a trecut un autoturism marcaAUDI.am ajuns la fata locului si am constatat ca pe carosabil statea intins corpul unui barbat decedat.am anuntat politia,am fost supusa testelor biologice,rezultatul a fost 0,18,am avut carnetul suspendat 3 luni.Conducatorul autoturismului care venise din sens opus a fugit de la locul accidentului.Expertizele au constatat ca victima avea o alcolemie de 2,4si dormea pe carosabil ,leziuni i-am produs si eu,dar medicii au constatat ca decesul a survenit dupa contactul cu autoturismul marca AUDI.In prezent sunt cercetata penal pentru ucidere din culpa sub influenta alcoolului.Ce pot face?Sunt dispusa sa dau cat mai multe detalii daca cineva este dispus sa-mi dea un sfat util.
Cel mai recent răspuns: daniel1975 , utilizator 11:55, 9 Mai 2008
S-a stabilit procentul de culpa pe care-l aveti dumneavoastra?
S-a stabilit in mod concret care leziuni au cauzat moartea victimei, ale masinii dumneavoastra, sau ale Audi-ului?
Soferul Audi-ului a fost identificat? Este cercetat? Martor banuiesc ca v-a fost doar "prietenul" pe care l-ati dus cu masina...

Ideea este ca, oricum, ar fi trebuit sa conduceti la limita evitarii oricarui pericol si ar fi trebuit sa vedeti persoana care dormea pe carosabil. Din ce ati relatat, dumneavoastra ati trecut prima peste corp, apoi Audi-ul.
Audi-ul venea din sens opus si v-a "orbit" inainte de a trece peste corp?

Marea problema este alcoolemia. Chiar daca este redusa, nu aveati voie sa va suitit la volan sub influenta alcoolului.
Ultima modificare: Joi, 1 Mai 2008
avTodincaVeronica, utilizator
Din ceea ce ati scris dvs. nu rezulta daca in cauza s-a efectuat si o expertiza tehnica auto care sa stabileasca dinamica accidentului.
Nu ati specificat nici in ce faza este procesul - urmarire penala sau cercetare judecatoreasca (instanta).
Obligatoriu este de efectuata expertiza tehnica. chiar si in urma autopsiei facute victimei trebuie sa rezulte care sunt leziunile care i-au provocat decesul, cine le-a produs, etc. Sunt probe stiintifice, dar extrem de importante intr-o astfel de situatie. Dvs. practic sunteti acuzata de 2 infractiuni: ucidere din culpa - in legatura cu aceasta se poarta toate discutiile de mai sus - si conducere sub influenta alcoolului - aceasta ese in afara oricaror comentarii - alcoolemia ati avut-o peste o%. Evident ca in contextul prezentat, cea de-a doua infractiune constituie o circumstanta agravanta.
Pentru prima iportant e de stabilit gradul Dvs. de vinovatie, iar acesta ar rezulta din expertizele mentionate mai sus.
rezultat autopsie laborator:victima a fost lovita de prima masina(a mea) dar moartrea victimei a survenit in contact cu cea de-a doua masina
rezultat ITM Iasi:prima masina i-au produs leziuni cu posibil potential tanatogenerator,dar a doua i-au produs leziuni sigur si direct letale
S-au efectuat si expertize tehnice.Viteza nu se poate stabili,dar a luat in calcul cele di declaratii si nici unul dintre noi nu aveam posibilitatea sa-l evitam.
Dosarul se afla in cercetare la Parchet>Am fost doar instiintata pt ce sunt cercetata
Procentul de vina nu s-a stabilit.Celalalt sofer a fost gASIT A DOUA ZI LA ORA 17cu toate probele pe sub masina.In prezent e plecat in Italia
martor nu am "prietenul" a ramas in localitatea unde l-am dus.Autoturismul Audi venea din sens opus,nu m-a orbit pt ca tocmai atunci am oprit si faceam manevre pt intoarcerea autoturismului.celalalt sofer este cercetat si el pt ucidere din culpa si fuga de la locul accidentului
Ultima modificare: Joi, 1 Mai 2008
paky, utilizator
Inseamna ca este vorba de culpa comuna: a dumneavoastra si a soferului Audi-ului. Victima putea sa-si gasesca un loc mai bun de dormit decat carosabilul si se va tine cont si de aceasta circumstanta.
Nu ne-ati spus daca este cercetat si soferul Audi-ului si daca s-au stabilit procentele de culpa la producerea accidentului.
Daca au dat 2 masini care veneau din sens opus peste victima, inseamna ca ar fi fost greu de evitat si pentru alti soferi. Ati avut ghinionul sa-l "calcati" inaintea altora.
Probabil veti primi o pedeapsa penala cu suspendare pentru atitudinea corecta, ca ati anuntat organele de politie, nu aveti antecedente penale, sinceritatea din faza de urmarire penala si ce de judecata...

Alte discuții în legătură

Ucidere din culpa Carmenmoise Carmenmoise Buna Ziua In data de 15 oct la ora 10.00 pe un drum national intr-o zona neiluminata corespunzator tatal meu conducand o duba a trecut peste un obstacol care ... (vezi toată discuția)
Neaaparat ajutor rog din suflet accident circulatie victima pieton Andrei123456 Andrei123456 Am lovit un pieton care a incercat sa traverseze printr-un loc care nu era semnalizat corespunzator cu trecere de pietoni sau altceva. Inca nu se stie cine ... (vezi toată discuția)
Accident rutier cu victima decedata alexandru_mihai alexandru_mihai Buna ziua, Tatal meu a fost implicat intr-un accident care s-a produs in felul urmator. Parintii mei mergeau cu masina (tatal meu era la volan) printr-un sat ... (vezi toată discuția)