avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1389 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... accident cu victima
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

accident cu victima

ACCIDENT CU VICTIMA
Acum aproape un an am fost implicata intr-un accident soldat cu victima.In seara zilei de 8 iulie,desi constienta ca am consumat o bere am cedat rugamintilor unui prieten de a-l transporta pana intr-o localitate vecina.La intoarcere,pe la orele 23,30 fara sa observ nimic pe carosabil,tocmai cand ieseam din localitate si nu am apucat sa folosesc faza lunga,am auzit o bufnitura si roata autoturismului a trecut peste un obiect.Pana am realizat ca s-a intamplat ceva si am intors,din sens opus a trecut un autoturism marcaAUDI.am ajuns la fata locului si am constatat ca pe carosabil statea intins corpul unui barbat decedat.am anuntat politia,am fost supusa testelor biologice,rezultatul a fost 0,18,am avut carnetul suspendat 3 luni.Conducatorul autoturismului care venise din sens opus a fugit de la locul accidentului.Expertizele au constatat ca victima avea o alcolemie de 2,4si dormea pe carosabil ,leziuni i-am produs si eu,dar medicii au constatat ca decesul a survenit dupa contactul cu autoturismul marca AUDI.In prezent sunt cercetata penal pentru ucidere din culpa sub influenta alcoolului.Ce pot face?Sunt dispusa sa dau cat mai multe detalii daca cineva este dispus sa-mi dea un sfat util.
Cel mai recent răspuns: daniel1975 , utilizator 11:55, 9 Mai 2008
paky a scris:




Cred ca acest mesaj era pt. mine.Am sa incerc sa raspund cu cea mai mare exactitate posibila ,intrucat la ce am putut am facut copii xerox,iar la expertiza tehnica am copie.
-expertiza nu a putut stabili viteza de deplasare a celor doua autoturisme,luand in calcul cele declarate.Urme pe carosabil au ramas cca 22 m ,distanta pe care a fost tarata victima de catre masina Audi .
-expertiza tehnica spune ca am trecut peste picioarele lui ,iar el in acel moment a incercat sa se ridice ,dar a cazut si s-a lovit la cap
-am simtit o bufnitura si roata stanga a trecut peste ceva .Pana sa-mi dau seama ce se intampla am mai parcurs aproape 200m socotind ca am trecut peste ceva cu roata stanga,dar nu m-am ingrijorat foarte tare
-am oprit masina si din sens opus a venit Audi-ul cu o viteza ceva mai mare si l-a prins din plin tot din pozitia culcat si l-a izbit(garda fiindu-i mai jos ~15 -17cm),zdrobit ,tarat incat eu cand am ajuns la locul respectiv am cunoscut ca-i om doar dupa o mana care era ridicata din mormanul de carne
-victima nu a fost aruncata intrucat initial se afla in pozitia ghemuit pe carosabil(lucru stabilit de medicii legisti) ,acest lucru fiind intarit de avariile pe care le are autoturismul meu>>o bucata din masca de protectie din partea stanga ,dar atentie!!! partea de dedesubt,NU LATERAL
-expertul a facut calcule matematice bazate pe o documentatie si a stabilit ca chiar daca nu as fi avut alcoolemia(0,18)NU L-AS FI PUTUT EVITA ,NICI EU SI NICI CEL CU AUDI NU L-AM FI PUTUT EVITA DIN CAUZA POZITIEI SALE SI A FAPTULUI CA NU AVEA CEVA REFLECTORIZANT.
Asta stiu din cele citite poate nu am reusit sa le redau prea bine,dar in mare cam asta este.
Multumesc pt ca-mi acordati atentie!



Concluziile expertizei va sunt favorabile. De aici reiese ca nu alcoolemia este cauza producerii accidentului.
Numai bine in continuare.
daniel1975 a scris:

Buna ziua,

Sotia mea a fost implicata intr-un accident rutier in urmatoarele conditii: mergand pe o strada printre case (avand max.30Km/h) si cu multe masini parcate langa trotuar, dintre doua masini i-a tisnit in fata masinii un copil incercand sa treaca strada (in fuga). Sotia mea n-a putut evita accidentul intrucat s-a petrecut intr-o fractiune de secunda. Impreuna cu familia copilului am transportat victima la cel mai apropiat spital care avea urgenta (Universitar - Bucuresti). Am anuntat politia, care s-a deplasat la spital si am dat declaratie in prezenta martorilor oculari, procedand la masuratori etc. Din datele furnizate de catre medici, copilul are nevoie de 7 zile de spitalizare deoarece, a fost accidentat la picior (acesta fiind pus in ghips) iar din cazatura, s-a lovit la cap! In urma declaratiei date la Politie fiind si un martor, ne putem gandi la cercetare penala si toate felurile de temeri privind acest lucru...???? La ce trebuie sa ne asteptam?

Multumesc.


Din cele relatate inteleg ca victima a tasnit dintre doua masini. In acest caz conducatorul nu a avut timpul necesar sa reactioneze. Expertul va concluziona in acest fel. Este posibil sa se intocmeasca un dosar penal dar care nu se va finaliza cu trimiterea in judecata.
Numai bine.
In prezent prevederile legale sunt in favoarea conducatorului auto. daca victima se face vinovata de producerea accidentului auto - ca in cazul Dvs.- unde minorul a sarit dintre masini - conducatorul auto este scos de sub urmarire penala (daca aceasta s-a inceput) sau se da neincepere. Nu mai sunt valabile dispozitiile referitoare la circulatia preventiva a conducatorului auto - acesta nu se face intotdeauna vinovat.
Buna ziua,

Multumesc pentru raspuns...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ucidere din culpa Carmenmoise Carmenmoise Buna Ziua In data de 15 oct la ora 10.00 pe un drum national intr-o zona neiluminata corespunzator tatal meu conducand o duba a trecut peste un obstacol care ... (vezi toată discuția)
Neaaparat ajutor rog din suflet accident circulatie victima pieton Andrei123456 Andrei123456 Am lovit un pieton care a incercat sa traverseze printr-un loc care nu era semnalizat corespunzator cu trecere de pietoni sau altceva. Inca nu se stie cine ... (vezi toată discuția)
Accident rutier cu victima decedata alexandru_mihai alexandru_mihai Buna ziua, Tatal meu a fost implicat intr-un accident care s-a produs in felul urmator. Parintii mei mergeau cu masina (tatal meu era la volan) printr-un sat ... (vezi toată discuția)