avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 915 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Ce verdict vedeti in cazul urmatorului accident rutier?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Ce verdict vedeti in cazul urmatorului accident rutier?

Ce verdict vedeti in cazul urmator (pentru soferul care a pierdut controlul volanului)? Carosabil alunecos, cu mazga. Viteza - 90km/h in afara localitatii - poate fi dovedita prin existenta aparatului GPS montat pe masina. Curba. Soferul pierde controlul masinii, intra pe contrasens, loveste o alta masina. In cealalta masina - 2 pasageri, ambii fara centuri de siguranta. Soferul din masina cealalta este lovit relativ usor. Pasagerul din dreapta, o persoana mai in varsta, nu este lovita, dar moare din cauza sperieturii. Alte detalii nu mai cunosc. Va multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 13:22, 9 Septembrie 2016
Posibil condamnare cu suspendare.
Exista culpa în producerea accidentului.
Legătură de cauzalitate ar exista chiar dacă persoana nu a fost lovita dar a decedat se poate afirma dar se poate face si apărare contrarie.
Trebuie văzut și actul IML.
O pedeapsa cu suspendare se poate.
Ultima modificare: Vineri, 9 Septembrie 2016
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Din punct de vedere tehnic cauza producerii accidentului este neadaptarea vitezei la conditiilre de drum ceea ce a determinat patrunderea autoturismului pe contrasens.
Accidentul de circulatie se putea evita de catre conducatorul auto care a pierdut controlul volanului prin deplasarea cu o viteza care sa permita inscrierea in curba in deplina siguranta.
ing. Ioan Ciobanu
Da, culpa ii aparține în mod clar.
Rămâne doar problema cu decesul persoanei.
În cel mai rău caz poate fi ucidere din culpa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident rutier - care pot fi urmarile in situatia data? georgianaflorina georgianaflorina O cunostinta de-a mea se afla in situatia urmatoare: a avut un accident rutier in afara orasului, intr-o curba nu foarte periculoasa, viteza era sigur de ... (vezi toată discuția)
Patrunderea pe contrasens in timpul procesului de franare tiberiu1977 tiberiu1977 Masina condusa de mine a patruns pe contrasens in timpul procesului de franare. Procesul de franare este unul inertial in care conducatorul auto nu are ... (vezi toată discuția)
Neadaptarea vitezei la conditiile de drum iordache_teodor iordache_teodor Buna seara,poate ma ajuta cineva va rog cu ceva informatii... Joi dimineata ma deplasam pe un drum judetean cu o autoutilitara in spate la alte doua auto. ... (vezi toată discuția)