Buna ziua.Am depus cerere la servici pentru reducerea normei de lucru cu 2 ore si drept raspuns am primit ca nu am anuntat societatea in scris la intoarcerea din concediu de lauzie 15.10.2015 ci pe 18.11.2015, perioada care de fapt am fost in concediu medical de boala.(15.10.2015-18.11.2015).Care este perioada maxima de depunere a cererii pentru reducerea normei de lucru cu 2 ore? Va multumesc.
OUG 96/2003
Art.2
În sensul prevederilor prezentei ordonanţe de urgenţă, termenii şi expresiile de mai jos sunt definite după cum urmează:
....
e)salariata care alăptează este femeia care, la reluarea activităţii după efectuarea concediului de lăuzie, îşi alăptează copilul şi anunţă angajatorul în scris cu privire la începutul şi sfârşitul prezumat al perioadei de alăptare, anexând documente medicale eliberate de medicul de familie în acest sens;
....
Norme de aplicare a OUG 96/2003 Art. 6. - (1) Documentul medical eliberat de medicul de familie sau, după caz, de medicul specialist care atestă faptul că o salariată se află în una dintre situaţiile prevăzute la art. 2 lit. c)-e) din ordonanţa de urgenţă este fie adeverinţa medicală-tip aprobată de Ministerul Sănătăţii, fie Carnetul gravidei şi Anexa pentru supravegherea medicală a gravidei şi lăuzei în conformitate cu Ordinul ministrului sănătăţii nr. 12/2004.
(2) Documentul medical menţionat la alin. (1) trebuie să conţină constatarea stării fiziologice de sănătate a salariatei şi recomandări privind protecţia acesteia la locul de muncă.
(3) În cazul salariatei gravide, documentul medical trebuie să conţină data prezumtivă a naşterii, precum şi recomandări privind capacitatea de muncă a acesteia pe timp de zi sau, dacă este cazul, pe timp de noapte, precum şi în condiţii de muncă definite în prezentele norme metodologice ca insalubre sau greu de suportat.
(4) În cazul salariatei care a născut recent şi/sau alăptează, documentul medical trebuie să conţină datele privind începutul şi sfârşitul prezumtiv al perioadei vizate şi recomandări privind capacitatea de muncă a acesteia.
(5) Consultaţiile postnatale efectuate de salariată pe o perioadă de 6 luni după naştere vor lua în considerare eventualele modificări ale capacităţii de muncă a salariatei şi vor conţine recomandări corespunzătoare. (6) Salariata va prezenta angajatorului, în copie, documentul medical menţionat la alin. (1), în maximum 5 zile lucrătoare de la data eliberării.
Care este perioada maxima de depunere a cererii pentru reducerea normei de lucru cu 2 ore avand in vedere ca dupa concediu de lauzie am avut si un concediu de boala si abia apoi am facut cererea?
Timp de lucru pe zi
solov
Buna ziua
Va deranjez cu rugamintea de a-mi raspunde la
urmatoarea intrebare:O mamica care are un bebelus de trei luni a inceput serviciul,cu copilul sta ... (vezi toată discuția)