avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 216 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Afiliere PJ
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Afiliere PJ

Daca asociatii a doua firme diferite sant cumnati iar societatile au calitate de client /furnizor una la cealalta inseamna ca sant afiliate ?Se incadreaza la art 7 . 21 lit a ?
Niciunul nu detine parti sociale in capitalul celeilalte firme .
Daca da ,trebuia declarata afilierea la ORC ?Trebuie sa existe dosarul preturilor de transfer ?O firma fabrica produs finit ce il vinde celeilalte care la randul ei revinde .
Mentionez ca prin statut administratorul firmei x care este si asociat unic are calitate de administrator si la firma y dar nu detine parti sociale la aceasta .
Ultima modificare: Joi, 10 Decembrie 2015
adrianabresug, utilizator
Cel mai recent răspuns: adrianabresug , utilizator 12:27, 14 Decembrie 2015
Conform art. 7 pct. 21 din Codul Fiscal valabil in 2015 persoanele afiliate sunt:
O persoană este afiliată cu altă persoană dacă relaţia dintre ele este definită de cel puţin unul dintre următoarele cazuri:
a) o persoană fizică este afiliată cu altă persoană fizică, dacă acestea sunt soţ/soţie sau rude până la gradul al III-lea inclusiv. Între persoanele afiliate, preţul la care se transferă bunurile corporale sau necorporale ori se prestează servicii reprezintă preţ de transfer;
b) o persoană fizică este afiliată cu o persoană juridică dacă persoana fizică deţine, în mod direct sau indirect, inclusiv deţinerile persoanelor afiliate, minimum 25% din valoarea/numărul titlurilor de participare sau al drepturilor de vot deţinute la persoana juridică ori dacă controlează în mod efectiv persoana juridică;
c) o persoană juridică este afiliată cu altă persoană juridică dacă cel puţin:
(i) prima persoană juridică deţine, în mod direct sau indirect, inclusiv deţinerile persoanelor afiliate, minimum 25% din valoarea/numărul titlurilor de participare sau al drepturilor de vot la cealaltă persoană juridică ori dacă controlează persoana juridică;
(ii) a doua persoană juridică deţine, în mod direct sau indirect, inclusiv deţinerile persoanelor afiliate, minimum 25% din valoarea/numărul titlurilor de participare sau al drepturilor de vot la prima persoană juridică;
(iii) o persoană juridică terţă deţine, în mod direct sau indirect, inclusiv deţinerile persoanelor afiliate, minimum 25% din valoarea/numărul titlurilor de participare sau al drepturilor de vot atât la prima persoană juridică, cât şi la cea de-a doua.

Situatia descrisa de dvs nu se incadreaza in aceste cazuri.
multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tranzactii persoane afiliate sandudaniela sandudaniela vanzarea cu amanuntul de marfuri, dar la jumatate de pret decat sunt inregistrate in contabilitate datorita cantitatilor mai mari, de catre o persoana ... (vezi toată discuția)
Tva la incasare kontesa kontesa TVA la incasare nu se aplica persoanelor afiliate contribuabilului.Intrebarea este doar daca detine un procent de peste 25% in alta societate cu care are ... (vezi toată discuția)
Firme afiliate ionionescu106 ionionescu106 Va rog sa ma ajutati cu raspunsul la urmatoare intrebare: Am 2 societati A si B. La societatea A este asociat unic domnul Popescu si administrator domnul ... (vezi toată discuția)