avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 566 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Decizia 11/2015 a Inaltei Curti de Casatie si Justitie ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Decizia 11/2015 a Inaltei Curti de Casatie si Justitie privind modul de calcul al pensiilor:

am 19 ani,10 luni si 18 zile in grupa a-I-a de munca si 4 ani si 8 luni si 26 zile in grupa a -II-a de munca...pot beneficia de recalculare a pensiei? mentionez ca am iesit la pensie in 1.11.1995 si cu stagoul complet de cotizare..sunt nascut in 13.04.1941..v-as ruga sa ma lamuriti...va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:31, 11 Decembrie 2015
Decizia nr.11/2015 a ICCJ face trimitere la 20 de ani grupa I, respectiv 25 ani grupa II.
D-voastra nu indepliniti conditia de 20 de ani grupa I.
multumesc ptr raspuns..dar ptr ca e vorba de 32 de zile lipsa,nu se poate prin compensatie,lua din vechimea de grupa a II-a?
Nu se poate lua ce va lipseste din perioada lucrata in grupa a II-a de munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot invoca in instanta decizia nr. 4/2011 a iccj, in cazul meu ? voi avea castig de cauza ? ContSters369817 ContSters369817 Buna ziua, La data cand m-am pensionat pe caz de boala (ianuarie 2009), stagiul complet de cotizare era de 32 ani. Mie, in calculul punctajului anual, mi s-a ... (vezi toată discuția)
Contestatie decizie de pensionare serbanstefan serbanstefan buna ziua,va rog daca ma puteti ajuta la intocmirea unui raspuns la intimpinarea data de casa de pensii.Am iesit la pensie la data de 01.07.2009 nascut la ... (vezi toată discuția)
Punctajul suplimentar pentru activitatea lucrata in grupa de munca alexia26 alexia26 Tatal meu s-a pensionat in aprilie 2008 la limita de varsta (24 ani grupa I si 12 ani grupa I+II). Este nascut pe 22 oct. 1956.Luna aceasta pensia ia venit la ... (vezi toată discuția)