avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 872 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Datorii asociatie din cauza apometrelor
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Datorii asociatie din cauza apometrelor

salut! acum 2 ani asociatia de proprietari din bloc a contractat o firma care a venit si ne-a demontat apometrele din apartamente, le-a verificat si apoi le-a montat inapoi. firma mi-a montat apometrele la baie invers, adica pe cel de apa rece pe conducta de apa calda. timp de 2 ani am dat citirea de apa calda de pe apometrul de apa calda, care era insa montat pe teava de apa rece, fara sa-mi dau seama pana acum, cand s-a facut o noua verificare si s-a descoperit ca apometrele erau montate invers.
acum asociatia zice ca am de plata cca 2000 ron din urma pentru ca nu am declarat consumul corect.
sunt eu vinovat in acest caz?
Cel mai recent răspuns: Uhuu , utilizator 05:30, 19 Martie 2022
baciuionut a scris:

dupa instalarea apometrelor raspund pentru ele si ca era de datoria mea sa verific montarea corecta a acestora

Atat timp cat apometrele sunt instalate de catre operator economic autorizat care a aplicat sigiliu la piulitele de racord ,firma raspunde pentru instalarea inversata a apometrelor
Dv raspundeti daca spargeti apometrul sau daca rupeti sigiliile
Nu exista dispozitie in vigoare care sa prevada ca proprietarul este obligat sa detina cunostiinte tehnice pentru instalat aparate contorizare individuala
Proprietarul poate sa fie orb,sa nu se poata deplasa sa verifice instalatia individuala si oricum nu are competenta sa verifice montarea aparatelor de contorizat individual
Apometrele de contorizat consum apa sunt tehnic construite cu intrare si iesire debit,
existand inclusiv marcaj special pe exteriorul apometrului
Au existat situatii in care reprezentantii operatorilor autorizati au instalat aparate contorizat consum apa,au sigilat piulitele de racord si ulterior s-a constatat ca apometrul a fost instalat gresit ,situatie in care raspunde operatorul care a instalat si a sigilat apometrul

Intrebare: de ce nu s-a obsrvat mai din timp?
O asemenea anomalie se observa in cateva citiri lunare.
Am consumat aproximativ același nr de mc lunar pt apa rece cat și pt apa calda, numai ca apa calda costa dublu fata de apa rece și pe parcursul a 2 ani și jumătate s-a strâns o suma semnificativa
Cu scuze ca nu inteleg unde-i problema si poate ma lamuriti.
Ati consumat, de exemplu, 200 m.c. apa rece si inca 200 m.c. apa calda. Asta deoarece spuneti ca
Am consumat aproximativ același nr de mc lunar pt apa rece cat și pt apa calda

Pai ati platit 200 X 7 lei = 1400 lei apa rece si 200 X 12 lei = 2400 apa calda. Ce conteaza prin ce apometru a trecut apa calda si prin ce apometru a trecut apa rece? Apometrul nu masoara temperatura apei. Indexul apometrului se modifica in functie de cantitatea de apa indiferent ca este rece sau calda. Ca experienta lasati sa curga robinetul de apa calda doar pana cand vine apa rece si o sa vedeti ca indexul se schimba si apoi inregistreaza in continuare fara sincope si apa calda ce curge la 30 de grade sau la 70 de grade.
Daca ati fi avut apometerele montate invers decat acum consumul dumneavoastra era tot de 200 m.c de apa rece si 200 m.c de apa calda si tot atat trebuia sa platiti.
Unde-i problema ca nu pricep!?
Iar daca reprezentantii operatorilor autorizati nu au pus sigiliu pe piulitele de racord, cum se remediaza aceasta situatie, eu fiind pagubita si fara cunostinte in domeniu de-abia ani de zile mai tarziu am observat acest lucru cand un vecin a sesizat lipsa sigiilor...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contoare de apa rece cu aceeasi firma ca la apa calda? Frizeru Frizeru Exista vreo reglementare sau recomandare care sa ne oblige sa montam contoarele cu apa rece cu acceasi firma cu care am montat si pe cele de apa calda? Suntem ... (vezi toată discuția)
Cum se poate rezolva? apometru de apă caldă montat pe conducta de apă rece amk1243 amk1243 Buna ziua. Pe teava de apa rece, vecinul si a montat un apometru de apa calda si transite indexul de apa rece ( inregistrat de apometrul de apa calda, care ... (vezi toată discuția)
Apometre desigilitate cyan cyan Asociatia de proprietari poate impune sanctiuni prin hotarare a AG in cazul in care se constata la verificarea apometrelor faptul ca sigiliul este deteriorat ... (vezi toată discuția)