Am cerere depusa la Parchet pentru a mi se permite consultarea dosarului si n-am primit nici un raspuns. De fapt, n-am primit raspuns la nici o cerere depusa, nu numai la aceea de consultare a dosarului.
Ce pot sa fac din punct de vedere legal?
Cui sa ma adresez?
Am rugamintea sa ma ajutati.
Va multumesc anticipat!
Dima
PS: Posibil sa fi incadrat mesajul gresit in tematica forumului.
Depinde de stadiul urmaririi penale. Dvs. ce calitate aveti, suspect sau inculpat, cercetarea se desfasoara in rem sau in personam? Drepturile dvs. de a consulta dosarul se nasc odata cu dispunerea continuarii efectuarii urmaririi penale fata de suspect. S-a dispus asa ceva?
Persoana (nu parte) vatamata. In cazul in care cercetarea este inca in rem, dosarul este inca in forma incipienta, situatie in care este posibil sa fie la organul de cercetare penala (politie) si nu la procuror, caz in care este posibil ca cererea dvs. sa fi fost inaintata catre organul de politie, caz in care este posibil ca intarzierea sa se datoreze volumului de lucru si personal, eventual proastei organizari si nu neaparat dezinteresului sau din rea vointa sau este posibil ca procurorul sa fi restrictionat accesul la dosar din anumite motive.