avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 501 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Reintegrare pe post cont poprit de DNA
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Reintegrare pe post cont poprit de DNA

Buna ziua,
Am nelamurire si sper ca dvs. sa ma luminati. In urma unui proces am castigat si am fost reintegrata pe post (mi s-au intocmit si actele lichidarii la zi) ,firma imi spune ca are conturile poprite de DNA si ca nu pot sa-mi faca plata salariilor restante. As dori sa stiu unde sa ma adresez in acest sens si daca o sa-mi vad banii la un moment.
Va multumesc anticipat pentru raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:11, 12 Decembrie 2015
Buna ziua,
Din cate stiu, conturile de salarii nu pot fi poprite de DNA.

Firma ar fi trebuit sa aiba conturi distincte pentru plata salariilor, de celelalte conturi pe care opereaza.

Inclin sa cred ca este mai degraba un abuz din partea firmei ca sa nu mai plateasca salarii.
Ultima modificare: Vineri, 11 Decembrie 2015
Cabinet individual de avocat „Petrescu C.”, Avocat
Din ce cunosc eu, mai nici-o firma nu are cont separate pentru salarii. Plata salariilor se face, de regula, din contul curent. Pentru plata salariilor se poate proceda ca in situatia blocarii conturilor de catre ANAF. Pe baza unei adrese, avizate de ANAF, se poate debloca din contul blocat suma necesara platii salariilor.
As dori sa stiu daca ma puteti lamuri cui trebuie sa ma adresez ca firma sa purceada la plata salariilor. Adresa banuiesc ca trebuie sa o inainteze firma dar nu cred ca doreste sa faca asta. Cum o pot obliga?
Ultima modificare: Vineri, 11 Decembrie 2015
Larisa-Lory, utilizator
Art. 161 C.mun. : Salariile se plătesc înaintea oricăror alte obligaţii băneşti ale angajatorilor.

Neplata salariilor poate face obiectul unei :
- sesizari la ITM
- actiuni in instanta
- proceduri de mediere
- actiuni de deschidere a procedurii de insolventa
In urma procesului am castigat si drepturile banesti, am apelat si la un executor judecatoresc, dar fara nici un rezultat. Deci sa inteleg ca pot face o reclamatie la ITM prin care sa instiintez ca societatea a facut reintegrarea pe post dar nu a platit salariile restante. Va multumesc.

Alte discuții în legătură

Taxe si impozite - deblocare cont anotherone anotherone Buna seara. Am primit o notificare prin care mi s-a pus poprire pe contul bancar. Motivul? Amenda ratb in valoare de 250 lei. Am depus suma respectiva pe ... (vezi toată discuția)
Recuperare drepturi salariale posdru eduardvalalex eduardvalalex Lucrez de aproximativ 2 ani in cadrul unei asociatii care se ocupa cu implementare de proiecte in cadrul POSDRU. In luna Martie a anului trecut au inceput sa ... (vezi toată discuția)
Poprire 100% cont salarii damida damida Buna! Mama mea este asociat la o firma(SRL)(firma este acum in lichidare) si in 2008 a luat un credit pe firma avalizat de ea. Creditul e restant si un ... (vezi toată discuția)