avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 557 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale neplatitor tva
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

neplatitor tva

buna va rog mult sa imi raspundeti
am depasit cota de neplatitor tva,din 2008 luna 7 si nu m-am trecut la platitor de tva si mi s-a zis ca am de platit la stat 250mil,eu cand am fost la fisc nu mi-au spus ca am depasit si acum au venit in control si mi-au spus ca trebuia sa ma declar platitor de tva,daca nu platesc ce se intampla?ce sa fac?cum se procedeaza?
ajutorr,nu pot sa il dau in judecata pe dl de la fisc la care merg in fiecare an sa declar impozitul,eu merg intotdeauna cu registrul de incasarii si plati,daca eu nu am stiut ca e o anumita cota pe care nu pot sa o depasesc nu era obligatia lui sa imi spuna ,,ca am depasit si ca trebuie sa declar ca sunt platitor de tva?
deci mie de la el mi se trage ca daca el imi spunea ca am depasit eu ma declaram platitor de tva,si nu mai eram pus in situatia aceeasta.va rog mul ajutati-ma
Ultima modificare: Vineri, 24 Iulie 2009
cristache paula, utilizator
Cel mai recent răspuns: cristache paula , utilizator 17:23, 24 Iulie 2009
Din pacate pentru d-v, chiar daca sunteti PFA(eu asa deduc:"> ) obligatia prevazuta de Codul fiscal este cate se poate de clara:
Codul fiscal
Art.152
(6) Persoana impozabilă care aplică regimul special de scutire şi a cărei cifră de afaceri, prevăzută la alin. (2), este mai mare sau egală cu plafonul de scutire în decursul unui an calendaristic, trebuie să solicite înregistrarea în scopuri de TVA, conform art. 153, în termen de 10 zile de la data atingerii sau depăşirii plafonului. Data atingerii sau depăşirii plafonului se consideră a fi prima zi a lunii calendaristice următoare celei în care plafonul a fost atins sau depăşit. Regimul special de scutire se aplică până la data înregistrării în scopuri de TVA, conform art. 153. Dacă persoana impozabilă respectivă nu solicită sau solicită înregistrarea cu întârziere, organele fiscale competente au dreptul să stabilească obligaţii privind taxa de plată şi accesoriile aferente, de la data la care ar fi trebuit să fie înregistrat în scopuri de taxă, conform art. 153. " Deci d-v erati obligat cf. legii, functionarul nu are obligatia legala sa va spuna nimic, cel mult o obligatie morala sau omenesca sa va atentioneze asa era normal. Nu cred ca mai puteti face ceva acum :sorry:
Buna,

In completarea celor spuse de colegul meu:
- din pacate nu puteti invoca necunoasterea legii, deci din punctul asta de vedere nu este nimic de facut;
- suma mentionata va trebui oricum sa o platiti, dar sfatul meu este sa mergeti la inspectorul teritorial de care apartineti si sa il rugati sa va esaloneze platile (adica sa platiti in rate). Stiu sigur ca este posibil ca am mai auzit asta.

O zi buna
multumesc pt raspunsuri,am avut af si acum am fost obligata cf legii sa o modific in intreprindere individuala,si pot sa platesc esalonat intr-un singur an sau intr-o perioada mai mare de un an(eu asa as vrea):sorry:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Depasire plafon cifra de afaceri de 35000 euro ADRIANA RATIU ADRIANA RATIU firma este platitoare de impozit pe profit si de tva si depune declaratiile trimestrial.la sfarsitul anului 2008 am depasit cifra de afaceri de 35000 ... (vezi toată discuția)
Inregistrare platitor tva PUFACONT PUFACONT In luna octombrie am ajuns la suma pentru care trebuie sa devin platitor de tva cum ma inregistrez la finante care este procedura, modificarea dec. vector ... (vezi toată discuția)
Declaratia 010 tva LIVIU NISTEA LIVIU NISTEA Pana la ce data trebuie depusa declaratia 010, pentru trecerea de la trimestru la luna, ca platitor de TVA ? Multumesc! (vezi toată discuția)