avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 927 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Zi de repaus in avans
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Zi de repaus in avans

Buna ziua,
Am si eu o intrebare : daca stiu ca voi lucra duminica , as putea sa-mi iau liber in avans , adica vineri si sambata?:O
Cel mai recent răspuns: cata8 , utilizator 11:27, 14 Decembrie 2015
Daca angajatorul este de acord, atunci puteti solicita acest lucru.

In general, se solicita dupa munca efectuata in zilele de repaus saptamanal si nu in avans.
Buna ziua,
Repartizarea timpului de munca in cadrul saptamanii este de regula de 5 zile lucratoare si doua zile de repaus (art 113 alin 1 CM).
Va trebui sa respectati si prev art 137 alin 1 CM (48 de ore libere consecutive).
da , asa este. Dar este vorba de o societate la care activitatea este cu foc continuu si nu se pot da liber numai sambata si duminica, ci si in cursul saptamanii.
Corect, in cazul in care repausul in zilele de sambata si duminica ar prejudicia interesul public sau desfasurarea normala a activitatii, repausul saptamanal poate fi acordat si in alte zile stabilite prin contractul colectiv de munca aplicabil sau prin regulamentul intern.
Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare zile lucrate in weekend marauder marauder Eu stiu asa...daca angajatul lucreaza sambata, atunci are liber duminica (zi nelucratoare) si luni (libera pt ziua de sambata lucrata). Angajatul va primi ... (vezi toată discuția)
Munca in zilele de repaus saptamanal SLDTimisoara SLDTimisoara va rog sa ma lamuriti daca o persoana lucreaza simbata trebuie sa i se acorde timp liber platit,la 8 ore lucrateprimeste 16 ore libere platite in termen de 60 ... (vezi toată discuția)
Program de lucru, zile libere consecutive DLR DLR Buna seara, Am si eu o nelamurire, daca puteti sa ma ajutati. Am urmatorul program la serviciu: Sap. 1: Duminica 13 Noiembrie - Sambata 19 ... (vezi toată discuția)