avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 458 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Furt telefon
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Furt telefon

Buna ziua , cum cateva zile eram impreuna cu familia , am facut comanda la un taxi care ne-a dus pana acasa, dupa aprox 30 min soferul de pe taxi a sunat la usa si m-a acuzat ca i-as fi furat telefonul... i-am negat acuzatiile , si bineinteles ca s-a dus la politie unde a depus o reclamatie, dupa cateva zile a venit politia acasa, i-am insotit la sectie unde am dat si eu o declaratie in care am zis ca nu i-am luat nimic din masina, cand a venit la mine la usa mi-a zis,soferul, ca a pus telefonul pe scaunul din dreapta fata dar in declaratie a zis ca la pus intre scaune. Domnul ofiter mi-a zis ca semnalul telefonului sa oprit in fata blocului . Si am refuzat testul poligraf. as vrea sa va intreb ce as putea face, ce mi se poate intampla ?
Cel mai recent răspuns: Quartila , utilizator 08:30, 16 Decembrie 2015
Ce inseamna ca s-a oprit semnalul?
Ca a fost inchis telefonul?

Mai ine rezolvati amiabil daca ati sustras telefonul ca sa nu aveti probleme penale.
Certy este faptul ca telefoanele furate in ziua de astazi pot fi usor localizate.
Cel care il cumpara se va trezi cu politia la usa si va spune de la cine l-a cumparat.

E mai bine sa se rezolve amiabil ca telefoane nu se mai pot fura fara sa fie prins hotul.

declaratia dansului a forst trimisa prin parchet, asa mi-au zis/aratat la politie, intrebarea ar fi, din moment ce am dat deja o declaratie mai pot cadea la o intelegere amiabila? ma refer sa nu fiu cercetat pentru fals in declaratii...?
Daca aveti calitatea de suspect sau de inculpat aveti dreptul de a minti.

Puteti rezolva amiabil si sa se inchida dosarul penal daca pagubitul isi recupereaza telefonul.
Cred ca ar fi cel mai bine asa...
Ca suspect/inculpat va puteti construi apararea cum considerati de cuviinta, nu puteti fi acuzat de fals in declaratii, se poate retine insa atitudine nesincera si declaratiile dvs sa fie inlaturate, sa nu se tina cont de ele, daca nu se coroboreaza cu alte probe din dosar.
Practic nici politia nu are probe pana nu are telefonul.
Exista o suspiciune rezonabila dar în mod normal nu ar fi suficient.

Probabil ca telefonul este închis și nu a fost încă localizat.

E bine sa rezolvați amiabil pentru ca telefonul dacă se vinde se va ajunge la hot.

Alte discuții în legătură

Complice la furt iisusvine iisusvine Buna ziua, eram acum o saptamana intr-un pub cu un prieten, ne-am luat cate o bere si am stat la masa si lumea dansa si m-am ridicat sa ma uit sa vad daca mai ... (vezi toată discuția)
Complicitate la furt Ovidiustar Ovidiustar Am fost complice unui furt. Spre sfarsit de vara 2015, un prieten de-al meu a furat telefonul lui mihai, si mi-a zis si mie si am zis ok nu zic nimik treaba ... (vezi toată discuția)
Impacare furt Adrian D. Adrian D. Salut, In urma cu aproximativ un an mi-a fost furata bicicleta, am reusit sa o recuperez si in momentul de fata sunt pus in situatia in care ma pot impaca ... (vezi toată discuția)