avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 408 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... inhidere din oficiu SRL
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

inhidere din oficiu SRL

buna seara! la sfarsitul anului 2006 am deschis un SRL a carui administrator eram eu. nu am avut nici o activitate facuta pe societate , la inceputul lui 2007 m am dus sa o inchid si mi s a spus ca mai bine o las asa ca se va inchide din oficiu dupa un an, caci costul inchisului este mare.Este posibil sa se inchida din oficiu sau trebuie sa fac eu niste demersuri pentru a o inchide?societatile care nu au activitate trebuie sa plateasca anumite taxe anuale?multumesc anticipat pentru raspunsuri
Cel mai recent răspuns: Adrian Stoica , Practician in insolventa 20:05, 27 Iulie 2009
Conform Legii 31/1990 societatea se va inchide din oficiu la cererea Refistrului Comertului daca nu depui bilantul contabil timp de trei ani (parca). Daca ai datorii pe respectiva societate (probabil ca nu ai atata timp cat spui ca nu a functionat) s-ar putea ca cineva sa ceara falimentul societatii si atunci lichidatorul numit ar putea cere raspunderea administratorului. Deci nu ai datorii = nu ai probleme B-)B-)
Chiar daca nu aveti activitate trebuie sa platiti impozitul minim care este de 2200 lei pe an in concluzie ere mai bine sa platiti niste taxe mult mai mici si sa o radiati in 2007 sau o radiati cat mai repede acum astfel incat sa nu mai apucati impozitul minim pt trimestrul III .
am reusit sa gasesc informatii despre societate pe net(nu am cum sa ma deplasez in romania acum si eram curios),deci sa contiunui . informatie precum societatea apare inactiv conform OPANAF nr 1167/29.05 2009.Dar nu am reusit sa vad care ar fi datoriile catre stat.In cazul in care SRL-ul este declarat inactiv ... tot ar mai trebui sa platesc impozit?.Care sunt pasii apoi catre inchiderea societatii in cazul in care eu nu sunt in tara?Adevarul este ca m am lasat in baza spuselor acelei doamne si am plecat linistit in speranta ca societatea se va inchide singura,,dupa un an,,!
multumesc tuturor de raspunsuri!multumesc ca ma luminati!
Deoarece nu au fost depuse la Adm financiara declaratiile la 2 termene consecutive societatea a fost declarata inactiva conform Ordinului mentionat de dvs . Acest lucru nu are nici o legatura cu plata impozitului minim.
In vederea lichidarii si radierii societatii de la Reg Com puteti sa ma contactati

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce pot face ? sambotin_bogdan_s sambotin_bogdan_s Legea 75/2001, modificari/reglemetari legea 24/2011 Buna ziua, Am o firma infiintanta in anul 2004 care a functionat pana in anul 2008. In anul 2008 am ... (vezi toată discuția)
Ce pot face in acest caz ? sambotin_bogdan_s sambotin_bogdan_s Subiect: Legea 75/2001, modificari/reglemetari legea 24/2011 Buna ziua, Am o firma infiintanta in anul 2004 care a functionat pana in anul 2008. In anul ... (vezi toată discuția)
Ce pot face pentru a scapa de o firma inactiva din 2008 sambotin_bogdan_s sambotin_bogdan_s Legea 75/2001, modificari/reglemetari legea 24/2011 Buna ziua, Am o firma infiintanta in anul 2004 care a functionat pana in anul 2008. In anul 2008 am ... (vezi toată discuția)