avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 264 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Sofer incepator in strainatate
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Sofer incepator in strainatate

Buna ziua
Am permis de conducere din luna Iunie 2015. Vreau sa merg in Ungaria la sfarsitul lunii decembrie.
Pot sa merg linistit?
Va rog daca se poate sa-mi dati un raspuns argumentat si cu baza legala, adica daca pot conform carui Legi si articol pot sa ma duc, si daca nu atunci conform carui Legi si articol, nu pot.

Multumesc anticipat pentru ajutor.
Cel mai recent răspuns: demeterdome , utilizator 14:52, 22 Decembrie 2015
Buna dimineata!

Art.25.
(1) Pentru conducatorii de autovehicule sau tramvaie care au o vechime mai mica de un an de la obtinerea permisului de conducere se stabilesc prin regulament reguli suplimentare de circulatie.
(2) Autovehiculele conduse de persoanele prevazute la alin.(1) vor purta un semn distinctiv, în conditiile stabilite prin regulament.

Nu va poate fi interzis sa conduceti un autovehicul pe drumurile publice atat timp cat posedati un permis de conducere valabil si corespunzator categoriei din care face parte autovehiculul. Fiecare stat, are, insa, reguli suplimentare de circulatie pentru soferii incepatori, despre care ar fi recomandat sa va informati in prealabil.

Bogdan
Ultima modificare: Marți, 15 Decembrie 2015
grosubogdan, utilizator
Multumesc pentru informatii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Solicit consiliere : politia nu are probe si susine ca am trecut pe rosu puma_09 puma_09 Buna, Am trecut pe galben la semafor , insa politistul a zis ca a fost rosu, desi nu a vazut semaforul in sine pentru ca dansl se afla dupa colt in ... (vezi toată discuția)
Conducere pe drumurile publice motocultor catalinuxxl catalinuxxl Bună seara . Posed un motocultor de 7,5cp plus o remorca confectionata manual .Motocultor ul sau remorca nu sunt inregistrate la primarie , nu au certificat ... (vezi toată discuția)
Amenda Indecis Indecis Buna ziua, am fost oprit de catre politia rutiera si mi s-au cerut actele la control. Din pacate nu le-am avut la mine, dar am dat toate datele din buletin si ... (vezi toată discuția)