avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 605 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiunea 2005
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiunea 2005

Buan ziua,

Am dori sa aflam ce putem face in urmatorul caz:
Suntem 4 frati si un apartament. Tatal meu a decedat, iar eu si sotia mea locuim impreuna cu mama si unul dintre frati in apartament.
Am dori sa facem succesiunea.
1. Ce procent din apartament revine fiecaruia?
2. Ce putem face pentru ca apartamentul sa fie in proprietatea noastra, fara ca el sa poata fi contestat invreun fel? (Spun acest lucru in ideea ca fratele meu este un alcoolist si nu ne ajuta cu nimic la intretinerea apartamentului, etc. Ceilalti doi frati au afirmat ca ei ar fi de acord cu orice varianta si ca nu au alte pretentii)

Multumim
Cel mai recent răspuns: dorufr , utilizator 07:10, 15 Octombrie 2005
Mama jumatate din apartament. Fratii, fiecare 1/8. Puteti sa cumparati de la cei doi frati si de la mama partea lor. Ramane 1/8 a fratelui care locuieste cu Dvs, dar nu va ajuta...
o solutie ar fi ca dupa ce cumparati cotele comostenitorilor care doresc sa va vanda sa solicitati un partaj judiciar. Veti chema in judecata celalalt frate si veti solicita instantei sa va atribuie in tot apartamentul, acesta nefiind probabil comod partajabil in natura, cu obligatia de a-i plati fratelui o sulta
Acest anonim care nici macar nu-si da numele e un habarnist. Raspunde la voia intimplarii fara sa fie in cunostinta de cauza. Probabil ca L 319/1944 nu i spune nimic, atunci cind sotul supravietuitor vine la mostenire in concurs cu descendentii, acesta are dreptul la 1/4 din mostenire iar descendentii 3/4.
Apartamentul era proprietatea tatalui , sau bun comun al mamei si tatalui Dumneavoastra?
daca bunul a fost proprietate comuna a sotilor cota mamei este 1/2+1/4, respecriv 3/4.
daca bunul a fost doar a tatalui sotia supravetuitoare mosteneste 1/4.
aici dl "critic" a avut dreptate chiar daca exprimerea sa lasa mult de dorit. In special pentru faptul de a critica anonim. Daca este permis cuiva sa-si exprime parerea anonim, critica, in general, nu se face la fel.

Alte discuții în legătură

Succesiune dupa moartea unui parinte Alin2222 Alin2222 Buna ziua. Am si eu o intrebare: tatal meu a decedat in urma cu o luna si am inteles ca trebuie dezbatuta sau deschisa succesiunea. Noi suntem 2 frati si ... (vezi toată discuția)
Dreptul la mostenire cristina1980 cristina1980 buna ziua. mama mea in urma divortului a dobandit un apartament suntem 2 frati si ea doreste sa stie care ii sunt drepturile ei in acest apartament si ce act ... (vezi toată discuția)
Succesiune mediaset mediaset care este cota parte de mostenire dintre o mama si doi fii si daca un fiu poate deschide succesiunea fara acordul celuilalt fiu si ce posibilitati are celalt ... (vezi toată discuția)