avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 485 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Proces verbal
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Proces verbal

Buna ziua! In data de 27.11.2015 m-am deplasat in Ploiesti, pe strada Carpati, am parcat regulamentar in parcare, pe cealalta parte se afla o masina de politie rutiera, in interior un agent care manca niste covrigi, altul se certa 30 de m mai departe cu un batran. Dupa ce am parcat, am vb la telefon aproximativ 2 min, m-am dat jos din masina, am deschis portbagajul(atunci am observat politistii, si ei au facut-o), m-am deplasat pana la trecerea de pietoni(fara masina), am traversat pe trecere pana la Catedrala, m-am intalnit cu cineva si ulterior m-am grabit pe sa traversez, pe culoarea verde pentru pietoni, e adevarat, am pus 1-2 pasi in afara trecerii de pietoni, moment in care am auzit in spate " Alo, ba, alo, ba", n-am considerat important fiindca era multa lume,totul petrecandu-se la ora 11:40 intr-o zi de vineri, cand m-am intors, m-a oprit o persoana de 60-65 de ani care mi-a zis " a stigat polististul dupa tine, s-a enervat rau ca nu te-ai oprit", am considerat ca nu e important si m-am intors la masina, moment in care ambii politisti se aflau in masina,m-au observat, dar n-au zis nimic, m-am suit, am stat circa 2 min pana am iesit din parcare, din cauza traficului, totul bine pana aici. Vineri, 11 decembrie am primit prin posta un proces verbal prin care am fost amendat pentru viraj la stanga pe marcajul continuu si pentru ca am traversat prin loc nepermis. La mentiuni e trecut ca am fugit, nu exista martor asistent pentru ca nu a fost indentificat(asa apare in PV). Am scris si zilele trecute, dar n-am primit macar un raspuns, va rog sa ma indrumati ce sa fac!!! Poate pare greu de crezut, dar asa s-a intamplat, credeti-ma, sunt socat, nu credeam ca pot exista abuzuri atat de mari in 2015!
Cel mai recent răspuns: grosubogdan , utilizator 04:12, 15 Decembrie 2015
Aveti posibilitatea formularii unei contestatii impotriva procesului verbal respectiv,consultati un avocat pentru a vedea care sunt sansele,costurile etc.NU se intelege din postarea dvs daca intr-adevar ati efectuat viraj la stanga pe marcajul continuu sau acest aspect a fost ,,inventat;; de agentii constatatori.
Nu am savarsit aceasta abatere, daca o savarseam era normal sa vina atunci agentul constatator! Am scris ca am parcat regulamentar, am vorbit la telefon, am deschis portabajul, agentii nu s-au indreptat spre mine pentru ca nu aveau de ce! Din experienta dvs, tinand cont de cele scrise, cum poate justifica agentul acest proces verbal? In fond, totul se reduce la cuvantul meu impotriva cuvantului sau! De ce nu exista un martor asistent, cum poate interpreta judecatorul faptul ca acesta "nu a fost indentificat" la ora 11:40 intr o zi de vineri in centrul Ploiesti-ulu???
Va multumesc anticipat!
Buna dimineata!

Primul pas este sa depuneti la judecatorie in termen de 15 zile o contestatie a procesului verbal. La proces, folositi cauza Anghel vs Romania la CEDO care precizeaza ca un P.V. trebuie demonstrat de cel care il intocmeste.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare permis auto pentru 30 de zile + amenda pentru parcare neregulamentara, zile politistul K-tlyn K-tlyn Buna seara, In data de 25.02.2016, in jurul orei 13.50 ma deplasam cu autoturismul marca VW Golf, cu numarul de inmatriculare ... (vezi toată discuția)
Suspendare permis - neacordare prioritate pietoni homebet homebet Buna ziua, Mi-a fost suspendat permisul de conducere pentru 30 de zile si am fost sanctionat cu amenda de 500 lei (250 lei in 48 de ore) pentru neacordarea ... (vezi toată discuția)
Amenda neacordarea prioritatii la trecerea de pietoni adrian12 adrian12 Buna ziua, am fost filmat ca n-am acordat prioritate pietonilor in data de 8 oct la ora 11 am gresit ca n-am citit procesul verbal si l-am semnat oricum nu ... (vezi toată discuția)