avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1031 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA TVA-factura finala
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

TVA-factura finala

O societate neplatitoare de TVA a emis o factura de avans, fara TVA. Ulterior a devenit platitoare de TVA. La emiterea facturii finale se colecteaza TVA pentru valoarea integrala a serviciului sau doar la diferenta dintre valoarea serviciului si avansul facturat anterior?
Cel mai recent răspuns: Ioan Petru Butariu , Contabil 17:01, 14 Decembrie 2015
Pt diferenta, presupunand ca ati aplicat regimul special de scutire pentru întreprinderile mici de la art 152.


Cod fiscal: ART. 134 Faptul generator şi exigibilitatea - definiţii

(5) În cazul schimbării regimului de impozitare se va proceda la regularizare pentru a se aplica regimul de impozitare în vigoare la data livrării de bunuri sau prestării de servicii pentru cazurile prevăzute la art. 134^2 alin. (2) lit. a), numai dacă factura este emisă pentru contravaloarea parţială a livrării de bunuri ori a prestării de servicii, şi la art. 134^2 alin. (2) lit. b), dacă a fost încasat un avans pentru valoarea parţială a livrării de bunuri sau a prestării de servicii, mai puţin în cazul operațiunilor pentru care se aplică sistemul TVA la încasare pentru care se aplică regulile stabilite la art. 134^2 alin. (7). Prevederile acestui alineat nu se aplică pentru micile întreprinderi prevăzute la art. 152, care se înregistrează în scopuri de TVA conform art. 153, pentru facturile emise înainte de trecerea la regimul de taxare.

ART. 152 Regimul special de scutire pentru întreprinderile mici

(1) Persoana impozabilă stabilită în România conform art. 125^1 alin. (2) lit. a), a cărei cifră de afaceri anuală, declarată sau realizată, este inferioară plafonului de 65.000 euro, al cărui echivalent în lei se stabileşte la cursul de schimb comunicat de Banca Naţională a României la data aderării şi se rotunjeşte la următoarea mie, respectiv 220.000 lei, poate aplica scutirea de taxă, denumită în continuare regim special de scutire, pentru operaţiunile prevăzute la art. 126 alin.(1), cu excepţia livrărilor intracomunitare de mijloace de transport noi, scutite conform art. 143 alin. (2) lit. b).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Storno avans 01.07.2010 cpisla cpisla Buna ziua, va rog sa ma sfatuiti cum se face o factura de storno avans dupa data de 01.07.2010. Cu ce cota de TVA? Multumesc, (vezi toată discuția)
Tva vera36 vera36 am o intreprindere individuala si nu stiu daca trebuie sa ma declar platitor de tva. am emis facturi in valoare de 300 000 si am incasat de 190 000 sunt sau ... (vezi toată discuția)
Completare factura pfa Eugenia Dana Funie Eugenia Dana Funie pfa neplatitor de tva. emit facturi care nu au coloana destinata tva. este in regula sau trebuie sa mentionez pe factura scutit de tva conform art 152 cod ... (vezi toată discuția)