avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 318 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Schimbare forma de impozitare la pfa
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Schimbare forma de impozitare la pfa

sunt pfa pe norma de venit pot sa trec pe venit real?
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 19:42, 14 Decembrie 2015
Va redau din noul cod fiscal ce va intra in vigoare la 1 ianuarie 2016:
Art. 71. - (1) Contribuabilii care obţin venituri din activităţi independente, impuşi pe bază de norme de venit, precum şi cei care obţin venituri din drepturi de proprietate intelectuală au dreptul să opteze pentru determinarea venitului net în sistem real, potrivit art. 68.
(2) Opţiunea de a determina venitul net în sistem real, pe baza datelor din contabilitate, potrivit prevederilor art. 68, este obligatorie pentru contribuabil pe o perioadă de 2 ani fiscali consecutivi şi se consideră reînnoită pentru o nouă perioadă dacă contribuabilul nu
solicită revenirea la sistemul anterior, prin completarea corespunzătoare a declaraţiei privind venitul estimat/norma de venit şi depunerea formularului la organul fiscal competent până la data de 31 ianuarie inclusiv a anului următor expirării perioadei de 2 ani.
(3) Opţiunea pentru determinarea venitului net în sistem real se exercită prin completarea declaraţiei privind venitul estimat/norma de venit cu informaţii privind determinarea venitului net anual în sistem real şi depunerea formularului la organul fiscal competent până
la data de 31 ianuarie inclusiv, în cazul contribuabililor care au desfăşurat activitate în anul precedent, respectiv în termen de 30 de zile de la începerea activităţii, în cazul contribuabililor care încep activitatea în cursul anului fiscal.
va suparat daca imi explicati mai pe larg adica mai babeste ?va multumesc
Pai mai clar decat ce spune mai sus! In plus, ca un ajutor, e vorba de declaratia 220 pe care va trebui s-o depuneti si in care bifati casuta potrivit optiunii dorite.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sistemul de activitate intr-o intreprindere individuala Vlad2013 Vlad2013 Buna seara , As dori sa va intreb : Exista vreun articol de lege , in cazul intreprinderilor individiale, care sa oblige un contribuabil sa lucreze ... (vezi toată discuția)
Schimbare cod caen pfa, norma de venit MrDerpson MrDerpson Salut, In cazul in care un PFA a fost deschis in Mai 2014 (sistem real, consultanta in afaceri), cand se poate face trecerea la un alt cod CAEN pentru ... (vezi toată discuția)
Pfa norma de venit StRotaru StRotaru 1. PFA cu cod CAEN 6832 poate functiona pe baza normei de venit? 2. Daca raspunsul este afirmativ ce trebuie facut pentru trecerea de la venitul real la norma ... (vezi toată discuția)