avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 956 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Codul fiscal - decontare cheltuieli sediu
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Codul fiscal - decontare cheltuieli sediu

inteleg ca in noul cod fiscal se stabileste destinatia spatiului, in principal daca se deconteaza in contabilitate,cheltuieli pentru intretinerea si folosirea utilitatilor,spatiului respectiv,indiferent de modul de detinere contract de comodat sau inchiriere. este corecta interpretarea mea
Cel mai recent răspuns: Contabilitate Brasov , Contabil 23:38, 20 Decembrie 2015
Intradevar impozitarea se realizeaza in functie de destinatia cladirii, si nu conteaza modul de detinere/utilizare.

Conteaza insa daca locuinta este reevaluata sau nu in ultimii 5 ani (daca nu este constructie noua), astfel impozitul se calculeaza diferentiat conform procedurii din Codul Fiscal si normele aferente.

Daca se poate delimita suprafata utilizata pentru scop nerezidential atunci se achita impozit marit pentru suprafata in care se realizeaza activitate economica, nu conteaza daca decontati cheltuielile cu utilitatile sau nu.

Daca nu se poate delimita suprafata utilizata in scop nerezidential si daca utilitatile sunt inregistrare in sarcina firmei iarasi se achita impozit marit, de aceasta data pentru toata suprafata.

Daca nu exista activitate economica (doar sediu social) sau daca nu se pot delimita suprafetele rezidential-nerezidential si cheltuielile cu utilitatile nu sunt inregistrate in sarcina firmei se achita impozit standard.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit cladiri rezidential - pfa, va rog indrumare anca_ro anca_ro Buna ziua, am un PFA la adresa la care locuiesc. Sunt in situatia in care spatiul rezidential fata de spatiul nerezidential nu sunt delimitate specific in ... (vezi toată discuția)
Lămuriri taxe sedii de apartament pfa/firme MrDerpson MrDerpson A apărut formularul: http://www.dpfbl.mdrap.ro/documents/Ordin_MDRAP_MFP_2069_4087_din_2015/Ordin_MDRAP_MFP_2069_4087_din_2015.pdf [b]Ai sediu în ... (vezi toată discuția)
Impozitarea cladirilor in 2016 ioanamircea ioanamircea In anul 2010 am cumparat un apartament in bloc, pe care il folosesc atat cu destinatie rezidentiala, cat si ca sediu social al PFI-ului prin care prestez ... (vezi toată discuția)